MRI vam omogućuje otkrivanje anomalija i patologija razvoja u ranim fazama, prikazuje zarazne procese i žarišta upale, stanje krvnih žila i krvožilnog sustava u cjelini, pronalazi maligne procese i benigne novotvorine. Ali računalna dijagnostika na tomografu ima određeni nedostatak - dugo je potrebno za postupak. To je zbog slojevitog skeniranja tkiva i organa u tijelu. Koliko dugo traje MRI, ovisi o području tijela koje se pregledava i predloženoj dijagnozi.

Koliko dugo traje pretraga MRI?

Snimanje magnetskom rezonancom danas je najpopularnija dijagnostička metoda. Liječnici i pacijenti sve češće odabiru ovu metodu za niz prednosti:

 • sigurnost za ljude;
 • bezbolnosti;
 • non-invazivnosti;
 • visok informativni sadržaj;
 • detaljne slike istraživanog područja;
 • visoke rezolucije suvremenih tomografa.

Magnetska tomografija zahtijeva određeno vrijeme, međutim, koliko će trebati reći u svakom slučaju, teško je. Trajanje postupka ovisi o sljedećim uvjetima:

 • koja je svrha istraživanja;
 • koje područje ili organ treba dijagnosticirati;
 • opće stanje pacijenta;
 • koliko organa treba pregledati;
 • prisutnost kontraindikacija;
 • primjenjuje li se kontrast:
 • je li pacijent uronjen u anesteziju;
 • model aparata na kojem se provodi ispitivanje.

Najmanje potrebno za magnetsko skeniranje je 15-20 minuta, a maksimalno kašnjenje može trajati do 1,5 sata. Ponekad klasični MRI ne daje potrebne informacije i propisuje se tomografija pojačana kontrastom kako bi se razjasnila dijagnoza. Naravno, vrijeme istraživanja kasni i može trajati do 2 sata.

Koliko će vremena trebati da se pripremi za MR?

Nakon dogovora o datumu skeniranja magnetskom rezonancom dijagnostičar ili medicinska sestra pacijentu kažu kako će se postupak odvijati, koliko minuta, otprilike trajati, koja su pravila i uvjeti važni i kako se pripremiti.

Za svako područje tijela i predviđeni organ pregleda potrebna je različita priprema. A koliko će trajati, utvrđuje liječnik. U nekim slučajevima to uopće nije potrebno, kao i za dijagnozu ekstremiteta, ali negdje će biti potrebno slijediti dijetu, na primjer, za MRI trbušne šupljine.

Prilikom provođenja krvožilnog pregleda koristi se kontrastno sredstvo. Prije uvođenja provjerava se ima li pacijent alergijsku reakciju na takav lijek. Priprema uključuje uzorak nekoliko dana prije MRI, potrebno je 10-15 minuta.

Koliko dugo se obavlja MRI vrlo je važno pitanje, jer će pacijent morati dugo biti u zatvorenom prostoru, a u nepomičnom stanju važno je da se ništa ne ometa, uključujući fiziološke nagone. Stoga, prije postupka, trebali biste ići na toalet, ako nema drugih uputa liječnika.

Važno je da oni koji pate od straha od skučenog prostora kako bi se prilagodili psihološki i moralno, možda će morati uzimati sedative. Za osobe sklone neurotičnim napadima ili epilepsiji, prije CT-snimanja propisuju se sedativi.

Priprema neposredno prije dijagnostike računala traje oko 15 minuta. To vrijeme provodi da pacijent ukloni sve predmete koji mogu uzrokovati da tomograf prestane raditi: ključeve, nakit, ukosnice, telefon, satove koji imaju metalne elemente. Tada se pacijent treba presvući u labavu odjeću, bez zatvarača i gumba, najčešće s čičak ili u obliku labave haljine. Ovaj se oblik nudi u klinikama, ugodan je, tijelu ugodan i neće ometati MRI.

Koliko vremena je potrebno za skeniranje različitih organa?

Trajanje snimanja magnetskom rezonancom na različitim dijelovima tijela je različito, a planirano vrijeme može se povećati zbog komplikacija tijekom pregleda ili nalaza koji zahtijevaju dublju studiju. Koliko traje postupak ovisi o organu koji se pregledava. Snaga tomografa također utječe - optimalni uređaji su 1,5-3 T.

Koliko traje MRI pretraga mozga - ovisi o svrsi dijagnoze. Općenito, ovo je najviše zasićeno raznim živčanim završecima, žilama, odjelima i složenim organom u strukturi. Stoga dugo vremena rade MRI mozga. Ako je zadatak dijagnostičara otkriti tumor, tada će proći 30-35 minuta bez otežavajućih okolnosti. Kad je hipofiza funkcionalna, trajat će oko 25 minuta. Za dijagnosticiranje krvožilnog sustava treba pola sata. MRI glave je uvijek nepredvidiv, tako da najiskusniji liječnik neće moći izračunati točno vrijeme do minute.

Prilikom pregleda trbuha, glavni uvjet za računanje vremena je koliko organa će se skenirati na tomografu. Za jedan, na primjer, MRI jetre ili bubrega, 25 minuta će biti dovoljno, a ako je propisana tomografija zdjeličnih organa, trajat će najmanje 40 minuta.

Ispitivanje magnetske rezonance zglobova u pravilu ne prelazi pola sata. Međutim, nakon složene ozljede ili rijetkih anomalija, postupak MRI može trajati 45-50 minuta. Magnetska tomografija ekstremiteta provodi se u roku od pola sata.

MRI kralježnice obično traje pola sata, ali ako je stanje specifičnih kralježaka važno ili se traži traženje metastaza, uporaba kontrasta povećava trajanje dijagnoze.

MRI vratne kralježnice zahtijeva otprilike sat vremena, jer s ovom vrstom dijagnoze pruža se ogroman broj ciljeva pregleda.

Prije dijagnoze MRI, koliko će trajati postupak, liječnik upozorava pacijenta. Ali vrijeme je približno i tijekom skeniranja postat će jasno odgovara li dijagnostičar planiranom vremenu.

Što pacijent mora znati?

Trajanje postupka ne ovisi o samom liječniku, već i o aparatu na kojem se obavlja MRI. Unutarnji tomograf ima mogućnost stvaranja moćnijeg magnetskog polja, pa je slika vrlo jasna, što ubrzava dijagnostički proces. Na uređajima otvorenog tipa i vertikalnim tomografima računalna dijagnostika traje nešto duže, međutim, na takvim je uređajima više udobnosti i mogućnosti za samog pacijenta.

Sam pacijent također utječe na vrijeme skeniranja. Ako se strogo pridržava pravila, ne pomiče se tijekom rada tomografa i osjeća lagano i smireno, tada će postupak biti dovršen brže. Izložen rezonantnim valovima, pacijent ne osjeća ništa, samo vanjski zvukovi mogu djelovati kao iritanti. Konkretno, pucketanje buke nekih strojeva za tomografiju. Buka ne može postati tiša, pa se pacijentima nudi korištenje ušnih čepova za ugodan boravak u tomografu.

Posebni uvjeti koji utječu na trajanje MRI-a

Sve češće se djeca upućuju na magnetsku tomografiju. Zbog svojih fizioloških karakteristika ne mogu biti nepokretne u tomografu, pa su bebe uronjene u anesteziju laganom tabletom za spavanje. U ovom slučaju vrijeme dijagnoze će se povećati, nakon što se dijete probudilo, liječnici provjeravaju sve njegove reflekse i kratko promatraju opće stanje..

MRI se obavlja uz upotrebu anestezije i za one ljude kojima sindromi boli ne dopuštaju da podnose nepokretnost ili je živčana bolest u fazi pogoršanja i pacijent se ne može kontrolirati.

Kada dijagnosticira mokraćni sustav nakon pretrage MRI, liječnik često traži od pacijenta da popije litru vode i opet obavi tomografiju kako bi poboljšao vid mokraćnog mjehura i susjednih organa.

Ako je ženama propisan pregled maternice, tada se trajanje pripreme za postupak može produljiti, jer se preporučuje provođenje MRI-a u određenom razdoblju menstrualnog ciklusa.

Ako pacijent ima ugrađenu metalnu ploču u tijelu ili su implantirani zglobovi, ali ne zna za sastav tih predmeta, možda će trebati vremena da se potraže metalni uređaji u tijelu, što se najčešće radi običnim detektorom metala.

Nakon dovršetka skeniranja magnetskom rezonancom, liječniku je potrebno neko vrijeme da dešifrira i opiše slike. Ponekad je to sat ili dva, a ponekad 4 sata. Pacijent mora biti strpljiv, jer to nije manje kompliciran postupak od samog MRI-a. Usput, nije potrebno sami dobivati ​​rezultate i slike, to mogu učiniti najbliži rođaci, prema izjavi pacijenta.

Bez obzira koliko traje MRI, svi bi trebali razumjeti da se računalna dijagnostika provodi u njihovom interesu, tako da na dan pregleda ne biste trebali planirati nikakve važne stvari. Bolje je povesti nekoga od rodbine ili prijatelja sa sobom radi postupka koji će vas pratiti, jer će vam možda trebati nešto, a važna je i njihova podrška.

Koliko vremena je potrebno za MRI mozga

Što određuje trajanje skeniranja magnetskom rezonancom

Trajanje ispitivanja uglavnom određuje dva faktora:

 1. Snaga tomografa.
 2. Priroda ankete.

Preciznije, govorimo o intenzitetu magnetskog polja koji stvara aparat. Na temelju toga se tomografi koji se koriste u općoj medicinskoj praksi dijele na tri vrste:

 • nisko polje: napetost - do 0,5 tesla (T);
 • srednje polje: između 0,5 i 1 Tesla;
 • visoko polje: između 1 i 2 T.

Što je manja napetost, duže traje MRI. Nažalost, dosad preovlađuju topografi s malim poljem u post-sovjetskom prostoru: oni su najjeftiniji i za kupnju i za rad. Ali u nekim klinikama pokušavaju ići u korak s vremenima - velikim medicinskim centrima ili komercijalnim ustanovama - instalirani su uređaji visokog stupnja. Ovdje postupak MRI traje manje vremena.

Treba napomenuti da tomograme s malim poljem karakterizira ne samo značajno trajanje postupka, već i niska kvaliteta. Ovdje se šalju uglavnom na preliminarni pregled ili skeniranje očito velikih patologija - zarastalih tumora, kila između kralježaka itd. Ako pacijent zahtjeva detaljan MRI glave, najvjerojatnije će biti upućen u kliniku s bržim strojem visokog polja..

Koliko dugo se vrši MRI, ovisi o veličini područja koje se proučava i potrebnom stupnju detalja. Očito, na primjer, MRI vratne kralježnice će trebati manje vremena nego ispitivanje cijelog tijela u cjelini..

Dodatno vrijeme

Pitanje koliko dugo traje MRI ne može se razmatrati izolirano od nekih popratnih procesa, jer oni također traju neko vrijeme. Nabrojmo ih:

Priprema i upute

Prije pretrage na MRI, netko iz medicinskog osoblja obavi razgovor s pacijentom, tijekom kojeg mu objasne postupak za postupak, upozori ga da će morati još neko vrijeme ležati u relativno uskom cilindru, gdje će se čuti buka itd..

Uvedite pravila pregleda i njegove značajke, obratite pozornost na prisutnost glasovne komunikacije s medicinskim osobljem. Objasnite koji se neželjeni efekti mogu pojaviti ako na pacijentovoj odjeći ili tijelu postoje metalni elementi

Tijekom sastanka, intervjuiranjem pacijenta, postaje jasno sljedeće:

 1. Ima li pejsmejker, inzulinsku pumpu, otvore za ubrizgavanje lijeka, vaskularne kopče, metalne predmete koji su ušli u tijelo kao posljedica nesreće (metci, šrapneli i sl.). Pod utjecajem snažnog magnetskog polja takvi se elementi mogu premjestiti, oštećujući tako tkiva u tijelu. Također, MRI je kontraindiciran u prisutnosti tetovaža, u boji kojih postoje metalne inkluzije.
 2. Je li pacijent klaustrofobičan? Promjer magnetskog tunela u kojem će morati ležati je samo 70 - 80 cm, a neki unutar tomografa, unatoč dovoljnoj rasvjeti i ugodnoj mikroklimi (klima je klimatizirana), osjećaju nepremostivu paniku.
 3. U slučaju žene ili djevojke, je li trudna? Još uvijek nema dokaza o štetnim utjecajima pojava magnetske rezonancije na fetus, ali samo u slučaju da se trudnicama, posebno u ranoj fazi (prvo tromjesečje), savjetuje da se suzdrže od MRI-a ako je moguće.

Nakon dovršetka upute pacijent uklanja sve metalne elemente iz sebe, uključujući slušni aparat i lažne zube. Ako njegova odjeća ima metalne gumbe, bravu zatvarača itd., Pacijentu se daje bolnička haljina u koju se presvlači..

Za provođenje svih ovih aktivnosti pacijent je pozvan da se pojavi u klinici pola sata prije početka pregleda.

Primjena sedativa

Sedative se daju djeci i klaustrofobičnim pojedincima. Nakon pregleda, pacijentu nije dopušteno da se vrati kući sve dok ne povrati svijest, što može potrajati nekoliko sati.

Uzimanje drugih lijekova

Prije MRI trbušne šupljine, bez obzira koliko dugo postupak traje, pacijent 40 minuta prije početka skeniranja mora uzeti lijek za stvaranje plina, na primjer, Espumisan i neki lijek s antispazmodijskim učinkom, na primjer, No-shpa ( ovo se odnosi i na jetru).

Primjena otopine s kontrastnim sredstvom

Brojne patologije, koje uključuju urođene abnormalnosti, upale, tumore u mliječnoj žlijezdi, metastaze karcinoma, zahtijevaju intravensku primjenu kontrastnog sredstva u organizam. Omogućuje slike visokog kontrasta, zbog čega stanje tkiva postaje razumljivije.

Zbog toga će se vrijeme ispitivanja povećati za 10 - 15 minuta. Tomograf također može obaviti vaskularni pregled bez kontrastnog sredstva, ali ipak je poželjna njegova prisutnost.

Što može utjecati na trajanje MRI-a

Trajanje pregleda ovisi o snazi ​​opreme. Dolazi u niskom, srednjem i visokom katu. Izbor uređaja ovisi o bolesti. Tomografi s malim poljem uglavnom se koriste za procjenu promjena nakon terapije, kada je već utvrđena veličina i mjesto lezije. Da bi se otkrili tumori ili pripremili za operaciju, pregled se izvodi na visokom polju.

Također se tomografi dijele na otvorene i tunele (zatvorene). Najnoviji uređaji su snažniji i imaju dodatne funkcije. U niskom polju (otvoreno), jasnoća slike je znatno niža. Takvi su uređaji također manje moćni. Također, trajanje skeniranja ovisi o vrsti pregleda:

 1. Difuzno ponderirano pomaže u otkrivanju ranih poremećaja cirkulacije u mozgu.
 2. Difuzni tenzor omogućuje vam ispitivanje krvožilnog sustava bez kontrasta. Ove su informacije vrlo važne prije planirane operacije..
 3. Perfuzija pretpostavlja intravenski kontrast. Procjenjuje se koliko količina boje za postizanje lezije i brzina protoka tekućine.
 4. Spektrografija se vrši na uređajima treće generacije. Uz njihovu pomoć određuje se kemijska formula mozga.

Trajanje pregleda ovisi o vrsti tomografije. Difuzna težina - 45 min., S perfuzijom 15 min. više. Budući da se dobiva veliki broj slika traktografijom, za njihovu obradu je potrebno puno više vremena. Moderni tomografi imaju ultra brze spin odjeke, pa se konvencionalno skeniranje provodi u četvrt sata..

Koliko traje MRI pretraga pojedinih organa i područja tijela

Prilikom pregleda organa pomoću MR tomografije, osoba se postavlja na pokretni stol, koji je gurnut u magnetsku kapsulu. Snažno elektromagnetsko polje usmjereno je na pojedine dijelove tijela kako bi se dobili podaci o stanju tkiva. Vrijeme koje je potrebno za dobivanje jasne slike ovisi i o organu i o bolesti.

MRI mozga

Ispitivanje traje 30-40 minuta. Trodimenzionalna slika dobivena za to vrijeme omogućava utvrđivanje uzroka vrtoglavice, boli, gubitka svijesti, zujanja u ušima, zamagljenog vida, mentalnih poremećaja i drugih znakova bolesti mozga. Na rezultirajućoj slici možete vidjeti opasne vazodilatacije (aneurizme), tumore. Otkrivanje metastaza, upala, urođenih anomalija obično zahtijeva detaljno istraživanje pomoću kontrastnih sredstava koja se ubrizgavaju u venu.

Otkrivanje metastaza, upala, urođenih anomalija obično zahtijeva detaljno istraživanje pomoću kontrastnih sredstava koja se ubrizgavaju u venu

MRI jetre

Postupak traje 20-25 minuta. Precizna dijagnoza prisutnosti difuznih promjena, tumora, traumatičnih ili toksičnih ozljeda u bolesnika postavlja se s velikom točnošću. Prije pregleda jetre, kao i ostali trbušni organi, potrebno je uzeti antispazmodijsko sredstvo (No-Shpa) i sredstvo protiv plinova (Espumisan). To se radi 40 minuta prije studije..

MRI tomografija zglobova, kralježnice

Dijagnostika zahtijeva pregled oštećenja s više strana i različitih položaja. Ako bolesnik boli, tada se vrši preliminarna anestezija, postupak se provodi pod općom anestezijom. Priprema za MRI može potrajati 30-40 minuta. Tada trebate pričekati da pacijent izađe iz anestezije i uvjerite se da se dobro osjeća. To može trajati nekoliko sati..

MRI pregled dojke

MRI tomografija omogućuje vam razlikovanje maligne kvržice od benigne neoplazme. Pregled za 20-25 minuta omogućuje vam da utvrdite složenost i stupanj opasnosti od neoplazme u prsima. Zahvaljujući kontrastnom sredstvu možete vidjeti stanje tkiva oko pečata. U većini slučajeva nisu potrebne daljnje akcije. Možda ćete trebati konzultirati ginekologa i endokrinologa, zbog čega će se trajanje pregleda povećati.

Pregled bubrega

Prije MRI snimanja bubrega obično je potrebno darivati ​​krv radi analize kako bi se osiguralo da ne postoji težak upalni proces u kojem je nemoguće koristiti kontrastna sredstva.

Ukupno trajanje pregleda magnetskom rezonancom je od pola sata do nekoliko sati.

Zašto i kako se obavlja MRI torakalne kralježnice

MRI torakalne kralježnice propisuje se osobama s bolovima u leđima, sumnjama na malignu neoplazmu ili za pojašnjenje dijagnoze. Koliko traje ispitivanje, ovisi o veličini područja od interesa. Dakle, u uobičajenom istraživanju torakalne kralježnice, MRI pretraga traje 10-20 minuta, ali ako je potrebno dodatno poboljšanje slike, postupak će trajati duže.

Suvremeni tomografi s visokim poljem imaju veću brzinu snimanja, pa kad se koriste, MRI zahtijeva manje vremena.

Magnetska rezonanca torakalne kralježnice propisana je ako pacijent ima:

 • ozljede, prijelomi, dislokacije u torakalnoj regiji;
 • degenerativne bolesti (osteoartritis, spondiloza, spondiloartroza);
 • promjene intervertebralnih diskova (kila, izbočenje);
 • sužavanje spinalnog kanala;
 • benigni tumori (hemangiomi, fibromi);
 • maligni tumori i metastaze iz drugih organa;
 • promjene kralježaka kod zaraznih bolesti (osteomijelitis, tuberkuloza, sifilis);
 • osteohondroza torakalnih intervertebralnih diskova i zglobova;
 • osteoporoza;
 • bolesti kičmene moždine (moždani udari, upale).

Da bi se poboljšala vizualizacija torakalnih kralježaka i dobila volumetrijska slika, često je potrebno ubrizgati kontrastno sredstvo. Potrebno je pri proučavanju posuda koje opskrbljuju kralježnicu i okolna tkiva. MRI torakalne kralježnice s kontrastama traje 10-15 minuta duže jer se prvo morate fotografirati bez lijeka, a zatim nakon ubrizgavanja.

Ne postoji posebna priprema za MRI torakalne kralježnice, ali ako se izvodi s kontrastom, tada je potrebno ne jesti četiri sata prije pregleda, jer lijek može izazvati mučninu ili povraćanje.

Obično se od pacijenata traži da uklone sve metalne predmete i nakit, pomažu im da leže na izvlačnom stolu i nude im slušalice (dok pregled traje, aparat bučno). Tada započinje skeniranje. Ako je potrebno, medicinsko osoblje daje intravensku injekciju kontrastnog sredstva, a tijelo se ponovno skenira.

Često se postavlja pitanje: "Kako se MRI torakalne kralježnice provodi kod djece?" Jedina je razlika u općoj anesteziji, a ne pokazuje se svim djecom. Tinejdžeri i djeca školske dobi koja razumiju da lažu i dalje mogu napraviti MRI pretragu bez sedacije. Mala i hiperaktivna djeca stavljaju se u stanje anestezije i tek tada započinje MRI torakalne kralježnice. Opća anestezija ne utječe na trajanje MRI, ali morat ćete ostati u bolnici i pričekati dok se dijete potpuno probudi, a anesteziolog će vam omogućiti da ga odvedete kući.

MRI torakalne kralježnice je sigurna, bezbolna i informativna studija, koja, ovisno o uvjetima, traje 15-40 minuta.

Indikacije za MRI

Indikacije za tomografiju su sumnjivi simptomi ili postojeća bolest. MRI se može obaviti radi ispitivanja bilo kojeg organa i sustava, ali najčešće se koristi za skeniranje mozga. Rezonantna tomografija radi se za procjenu stanja oboljelih od karcinoma i tijekom razdoblja rehabilitacije. U ovom su slučaju glavne naznake:

 • bol i nelagoda u vratnoj kralježnici;
 • intelektualni nedostaci;
 • znakovi moždanog udara;
 • traumatična ozljeda mozga;
 • nenormalan razvoj mozga ili unutarnjih organa;
 • neočekivana oštećenja sluha i govora;
 • sumnja na novotvorine;
 • postoperativna kontrola;
 • ozljeda kralježnice i bol u njoj;
 • praćenje promjena nakon skleroze;
 • česta vrtoglavica, migrene;
 • djelomična ili potpuna paraliza;
 • upala meninga;
 • poremećaji cirkulacije;
 • gubitak svijesti.

Snimanje magnetskom rezonancom omogućuje vam da otkrijete područja akumulacije tekućine, granice zahvaćenog područja, zloćudne novotvorine, krvarenja, edeme, sinusitis. Upotrebom kontrasta provjerava se rad krvožilnog sustava, njegove bolesti (aneurizme, blokada), moguća oštećenja govora i sluha..

Tomografija pomaže identificirati zarazne patologije mozga uslijed imunodeficijencije, meningitisa. MRI vam omogućuje vizualizaciju lezija limfnog sustava, koštanog tkiva, zglobova, oštećenja srca, poremećaja živčanog sustava.

Prednosti i značajke MRI pregleda

Prije isticanja glavnih pozitivnih kvaliteta MRI pregleda, potrebno je razumjeti što je takav dijagnostički postupak. MRI je studija unutarnjih organa i sustava osobe, koja se provodi pomoću posebnog aparata - tomografa. Suština postupka temelji se na magnetskoj rezonanci. Više o vrstama MRI pročitajte u članku.

Ostale pozitivne karakteristike MRI uključuju:

 • nema štete koju je MRI nanio cijelom tijelu;
 • sposobnost provođenja istraživanja prema potrebi;
 • postupak je za pacijenta apsolutno bezbolan;
 • prilično mali popis kontraindikacija.

Unatoč svim prednostima, tomografija i dalje ima svoje nedostatke. Glavni su troškovi dijagnostike, kao i vrijeme postupka, koje u prosjeku traje od 15 minuta do sat vremena..

Postupak dobivanja kvote za MRI kralježnice

Dugi niz godina pokušavajući izliječiti JOŠ?
Voditeljica Instituta za zajedničko liječenje: "Iznenadit ćete se kako je lako liječiti zglobove svaki dan...

Magnetska rezonanca (MRI) je visokotehnološka metoda za otkrivanje patologija kralježnice, čak i u početnim fazama. Ova dijagnostička metoda smatra se najtačnijom. Ima samo jednu značajnu manu - visoku cijenu. Zbog visoke cijene metode, mnogi se oslanjaju na besplatan pregled, smjer koji propisuje profil ili okružni liječnik. Reći ćemo vam kako dobiti kvotu za MRI kralježnice i podvrgnuti se dijagnostičkoj studiji besplatno.

Kako dobiti MRI kralježnice besplatno?

MRI je uključena na popis besplatnih usluga u okviru CHI programa. Međutim, samo građani koji imaju indikacije za ovu vrstu pregleda i koji su dobili uputnicu od liječnika, moći će napraviti tomografiju u skladu s politikom..

Nisu sva osiguravajuća društva uključila tomografski pregled kralježnice na popis svojih usluga i popis plaćanja za njega. Ali, čak i ako osiguranje uključuje ovu dijagnostičku metodu na popis, ne biste trebali računati na besplatnu i brzu kvotu - njihov broj u javnim klinikama je ograničen..

U pravilu se kvote daju pacijentima kojima dugo čekanje na pregled prijeti smrću ili ozbiljnim komplikacijama. Odluku o imenovanju besplatne MRI donosi glavni liječnik medicinske ustanove.

Da biste dobili kvotu za MRI kralježnice, morate slijediti algoritam:

 1. Pojašnjenje kod osiguravatelja o prisutnosti MRI-a na popisu plaćenih usluga prema polici obveznog medicinskog osiguranja. Da biste to učinili, morate nazvati broj telefona "hotline" ili vidjeti popis na službenom web mjestu organizacije.
 2. Dobijanje uputnice za pregled od liječnika ili glavnog liječnika.
 3. Čeka se u redu za MR.

Ako imate indikaciju za MRI, ali vam je odbijena preporuka, nazovite telefon osiguranja na osiguravatelje. Zaposlenici su dužni pomoći vam u rješavanju ovog problema..

Koliko dugo čekati MRI kvotu?

Ponekad je potrebno dugo čekati zauzvrat za besplatnu dijagnostiku patologija kralježnice - oko mjesec dana. Izuzetak je ako je stanje pacijenta osnova za njegovo uključivanje u takozvani hitni red. U ovom slučaju rok čekanja obično ne prelazi tjedan dana..

Indikacije za hitnu MRI kralježnice mogu uključivati:

 • sumnja na pojavu malignih tumora;
 • sumnja na stvaranje metastaza kao rezultat razvoja karcinoma;
 • propisivanje liječenja nakon operacije;
 • kršenje motoričke funkcije udova;
 • trauma bilo kojeg dijela kralježnice, uključujući kompresijski prijelom;
 • sumnja na oštećenje koštanog tkiva i leđne moždine;
 • poremećaj zdjeličnih organa;
 • druge indikacije koje liječnik smatra bitnim.

Svi ostali građani će biti prisiljeni dugo čekati svoj red. Liječnik može ponuditi plaćeni MRI pregled. Plaćena dijagnostika traje ne više od 3-4 dana. Međutim, cijena za ovu medicinsku uslugu može doseći oko 10 tisuća rubalja..

Gdje se radi MRI kralježnice prema kvoti??

Nije svaka proračunska zdravstvena ustanova tomograf za MRI. Obično se poliklinike opremljene sličnom opremom nalaze u regionalnim, regionalnim i republičkim centrima..

MRI kralježnice nije moguće besplatno napraviti u privatnoj klinici pod kvotom. Stručnjaci komercijalnih medicinskih organizacija mogu dodatno savjetovati besplatno spremno mišljenje.

Kvota dijagnostike dostupna je samo u javnim klinikama. Istovremeno, trebate imati originalnu civilnu putovnicu, OMS politiku, uputnicu liječnika i SNILS.

Što određuje trajanje postupka

Svakom pacijentu treba oko četvrt sata vremena za pripremu.

Tijekom tomografije, pacijent je smješten na posebnom povlačnom kauču u stroju koji izgleda poput tikvice s rupom u sebi. Promjer takve rupe je 80 cm. Tijekom dijagnoze, radi jasnoće dobivenih slika, pacijent treba ležati. Stoga je pitanje koliko dugo traje pretraga MRI-a vrlo važno. Vrijeme dopušteno za postupak može varirati. Ali na ovaj pokazatelj utječu mnogi čimbenici. Nazovimo glavne:

 • preliminarna priprema;
 • dijagnosticirani organ ili sustav;
 • razdoblje oporavka.

Za pripremu svakog pacijenta potrebno je oko četvrt sata, ali ponekad se može odgoditi i duže vrijeme. Tijekom tog razdoblja osoba se mora presvući u posebno rublje za jednokratnu upotrebu, ukloniti sve metalne predmete s tijela (nakit, proteze, slušni aparat itd.). Postupak pripreme za ispitivanje može također uključivati ​​unošenje kontrastnog sredstva koje se mora dispergirati kroz cirkulacijski sustav i doći do željenog organa. O potrebi njenog uvođenja bit će vam unaprijed obaviješteno..

Za pripremu testa mokraće potreban je puni mjehur. Pacijent mora piti dovoljno tekućine za to.

Dešava se da dijagnostičar može sumnjati u prisutnost metalnih predmeta unutar pacijentovog tijela, na primjer, fragmenata, metaka itd. Stoga može propisati dodatni pregled pomoću rendgenskog aparata kako bi se uvjerio da su oni odsutni

To je vrlo važno, jer impuls magnetske rezonancije s tomografa može dovesti do njihova nevoljnog kretanja u ljudskom tijelu, što postaje opasno po njegov život.

Koliko vremena traje pregled MRI??

MRI tomografija prepoznata je kao udobna i sigurna dijagnostička metoda koja radiologu pruža potpune informacije o stanju osobe. Istraživanjem inovativne opreme moguće je vizualizirati oba pojedina organa i pregledati cijelo ljudsko tijelo. Na jasnim slikama otkrivaju se mnoge patologije koje imaju različitu genezu i nalaze se u najranijim fazama svog nastanka. Istovremeno, postoje i očiti nedostaci postupka - trajanje probira i potreba da se promatra potpunu nepokretnost.

Vrijeme MRI je drugačije. Sjednica može trajati od 15 do 60 minuta. Zbog posebne modifikacije "SQ Engine", vrijeme pregleda u našem MRI centru je smanjeno za 20%.

U svakom slučaju, naš liječnik će obavijestiti pacijenta ili pratnju o trajanju studije, posebno ako je skeniranje potrebno za djecu, kao i za bolesnike s ograničenom pokretljivošću ili jakom boli..

Problemi s MRI mogu nastati u situacijama kada se tomografi zatvorenog tipa koriste za dijagnozu, na primjer, u klaustrofobičnih bolesnika. Zdravi ljudi također doživljavaju psihološku nelagodu tijekom pregleda, jer biti u zatvorenom prostoru pola sata ili sat vremena može uzrokovati stvaranje straha, mučnine i vrtoglavice.

Trajanje sesije izravno ovisi o sljedećim čimbenicima:

Koje područje se ispituje. Kada se analizira struktura jedne anatomske regije, vrijeme se smanjuje, dok se u složenoj dijagnostici, naprotiv, povećava. MRI glave ili kralježnice ne traje više od 16 minuta, a onkološka pretraga različitih područja traje 50 minuta ili više.

Postoji li potreba za poboljšanjem kontrasta. Uvođenje kontrastnog sredstva povećava dijagnostičko vrijeme, jer je potrebno izvesti drugo istraživanje: prije i nakon uvođenja kontrasta.

Da li je potrebna sedacija pacijenta. Uranjanje u umjetni san neophodno je za probir kod djece i bolesnika s psihomotornim bolestima. U takvim se slučajevima sjednica produžuje. Nakon studije pacijent mora ostati u klinici 1 sat, što je potrebno za dovršetak djelovanja lijekova, uz kontrolu pacijentovih vitalnih funkcija za to vrijeme.

Vrijeme je za pripremu za postupak. Prije sesije, pacijent se mora presvući u jednokratnu haljinu za jednokratnu upotrebu i pregledati ga metalnim detektorom. To povećava boravak u središtu za 3-5 minuta.

Kako je MRI studija?

Ako vam je prvi put podvrgnuta MRI dijagnostici, možda će vas zabrinuti pitanja "kako se obavlja MRI" i "koliko traje"? Želimo vas odmah uvjeriti - MRI je jedna od najsigurnijih metoda istraživanja i prilično je brza i bezbolna. Bliska osoba može biti u blizini pacijenta, a ispitanik će imati gumb za prečac pri ruci ako mu treba pomoć. To znači da se nećete osjećati usamljeno. Ali tijekom studije može doći do nekih neugodnosti, pa pacijent treba biti spreman za njih..

Kako se radi MRI - dijagnostički postupak

U ured uđete nakon što razgovarate s liječnikom u pripremljenom stanju:

 • nema metalnih predmeta;
 • u jednokratnoj haljini (možda će vam je dati prije pregleda);
 • s praznim mjehurom;
 • na prazan stomak (ako je potreban kontrast i (ili) MRI abdomena i zdjelice).

Nudi vam se da ležite na kauču koji se transformira. Položaj će ovisiti o organu koji se ispituje.. "Klasične" MRI izvode se u obliku epruvete. Na pregled kauč premješta pacijenta u prstenasti magnetski tunel koliko je područje tijela koje se pregledava na sredini cijevi. Naravno, danas postoje i otvoreni MRI skeneri koji pacijenta ne prekrivaju u potpunosti, oni se koriste za klaustrofobiju (strah od zatvorenih prostora ). Nedostatak ovih otvorenih uređaja je taj što kvaliteta slike često nije baš dobra u usporedbi s "klasičnim" uređajima..

Iz tehničkih razloga, NMR skeneri stvaraju glasne kucanje. Za smanjenje buke ponudit će vam se čepići za uši ili slušalice s glazbom. Ušne utičnice ili zvučno izolirane slušalice smanjuju buku na podnošljivu razinu.

Kad medicinsko osoblje završi sve pripreme, napušta sobu za ispitivanje. Sjedalo operatora, s kojeg radiološki medicinski tehničar upravlja pregledom, ima prozor tako da uvijek može vidjeti kako pacijent radi. Osim toga, liječnik i pacijent uvijek su u međusobnoj vezi preko interfona..

Tijekom istraživanja trebali biste ležati što smirenije. Čak i mali pokreti mogu ozbiljno pogoršati kvalitetu slike. Pokušajte se udobno sjediti, opustiti, zatvoriti oči i smisliti nešto dobro. Ponekad je glava fiksirana kako bi se minimiziralo kretanje, a položaj tijela osiguran je remenima i potpornim valjcima koji će vam pomoći da se osjećate ugodno.

Skener se počinje vrtjeti oko pregledavanog organa i objavljivati ​​zvukove klika. Skeniranje se događa upravo u onim minutama kad čujete klikove i karakteristična prisluškivanja. Zahvaljujući slikama stvara se trodimenzionalni model ispitivanog organa. U takvim trenucima čovjek mora apsolutno mirno ležati. Možete se malo opustiti između snimaka, ali pokušajte se ne pomaknuti..

Ako se nakon prvog niza slika, ako se napravi MRI s kontrastnim sredstvom, kontrastno sredstvo ubrizgava intravenski. Ne brinite ako u ustima osjećate vruć, vruć ili, obrnuto, hladan, neugodan (metalik) okus. Takva reakcija može biti na kontrastno sredstvo. Odlazi za 1-2 minute. Ali ako se stanje ne poboljša, pojave se stezanje u prsima, palpitacije, nagon za povraćanjem, bol u trbuhu, obratite se liječniku pritiskom na gumb "SOS". Kontrastno sredstvo se u potpunosti izlučuje iz tijela nakon dva dana.

Postupak MRI pregleda apsolutno je bezbolan. Možete osjetiti lagano trnjenje ili primijetiti osjećaj topline. Ali možda ništa ne osjećate. Osvjetljenje i ventilacija rade unutar prstenastog dijela uređaja. Sobna temperatura, odnosno stvoreni su svi uvjeti da se pacijent osjeća ugodno.

Tijekom studije liječnik će vas možda zatražiti da zadržite dah..

Koliko traje MRI?

Vrijeme istraživanja ovisi o složenosti, svrsi istraživanja i broju slika. Obično snimanje magnetskom rezonancom (MRI) traje od nekoliko minuta do jednog sata, rijetko duže. Na primjer, pretraga mozga je brža od skeniranja trbuha ili nosa. S kontrastnim testiranjem, vrijeme studije može se produljiti do 60 minuta. U većini slučajeva vrijeme istraživanja je 20 do 30 minuta.

Nakon magnetske pretrage bit će zatraženo da pričekate mišljenje liječnika u čekaonici. Vrijeme čekanja obično traje četvrt sata, ali u nekim situacijama može potrajati i do 30-60 minuta. Ponekad, u teškim slučajevima, kolege mogu biti pozvani da rade zajedničko rješenje. Liječnik, dajući mišljenje sa slikama, savjetovat će vas i odgovoriti na sva vaša pitanja. Po želji, zaključak se može prenijeti na elektronički medij. Sa slikama i zaključkom možete otići svom liječniku..

Koliko vremena traje postupak MRI

Snimanje magnetskom rezonancom dijagnostička je metoda s visokom točnošću i potpunom sigurnošću, jer tomografi ne koriste štetne rendgenske zrake za ispitivanje. Iz tog razloga, mnogi preferiraju MRI, ali budući da je ovaj postupak prilično nov i nepoznat, mnogi imaju veliki broj pitanja, evo najpopularnijeg: "Koliko traje postupak?" Vrijedno je napomenuti da na to pitanje nema definitivnog odgovora, jer sve ovisi o utjecaju mnogih čimbenika, na primjer, na ispitivani dio tijela, kao i o korištenju kontrastnog sredstva.

Princip rada MRI tomografa

Vrijedno je ukratko opisati princip rada magnetske tomografije, ili bolje rečeno, posebnih uređaja. Povijest takve opreme započela je sredinom prošlog stoljeća, unatoč činjenici da se oprema pojavila u širokoj upotrebi tek nedavno. Metoda je postala moguća nakon otkrića posebne nuklearne magnetske rezonancije, što se dogodilo zahvaljujući profesoru Rabi, znanstveniku iz Sjedinjenih Država. Za ovo otkriće čak je dobio i Nobelovu nagradu. Prve slike dobio je Lauterbur, ali već u 80-ima prošlog stoljeća, a prvo istraživanje izvršeno je tek 1978., odnosno oko 5 godina nakon što je snimljena prva slika..

Uz pomoć magnetske rezonancije, specijalist može čak rekreirati odjeljak tkiva, štoviše, u bilo kojoj projekciji i bilo kojem dijelu tijela, ali ako se napravi MRI mozga, tada možemo razgovarati samo o ovom dijelu tijela. Uređaj može stvoriti sliku na kojoj će biti potrebne kriške mozga (govorimo o istoj MRI mozga). Da bi postigao taj cilj, specijalist postavlja aparat koji stvara posebno magnetsko polje, nakon čega tomograf počinje mijenjati smjer nekih čestica u tijelu (to nije opasno čak i ako govorimo o MRI mozga ili MRI bilo kojeg drugog važnog organa), za to se koriste radio valovi. Kad čestice promijene svoj smjer, napravit će se slika, odnosno snimat će se zračenje.

MRI postupak i računalna tomografija potpuno su različite stvari, ako je prva metoda potpuno sigurna, onda druga i dalje koristi X-zrake, iako u manjim količinama od X-zraka. Iz tog razloga možemo zaključiti da postupak za MRI kralježnice ili MRI mozga jednostavno uključuje prikupljanje signala iz tijela, koji se pojavljuju zbog elektromagnetskih valova. MRI glave ili bilo kojeg drugog dijela tijela može uključivati ​​upotrebu pomoćnih kontrastnih sredstava koja pomažu u temeljitom proučavanju tumora i njihovih metastaza, kao i dobivanju samo informativnih slika visoke razlučivosti.

Prednosti i nedostatci

Pogledajmo pobliže prednosti i nedostatke ovog postupka, evo njegovih glavnih prednosti u odnosu na alternativne metode:

 • visok sadržaj informacija postignut zbog visokog kontrasta;
 • sposobnost dobivanja detaljnih informacija o žarištima koja se nalaze u moždanu i mozgu;
 • potpuna odsutnost zračenja, jer se u tom procesu ne koriste X-zrake;
 • mogućnost detaljnog proučavanja tumora s identifikacijom metastaza, kao i parametrima i fazama razvoja;
 • mogućnost ranog otkrivanja prisutnosti ishemijske bolesti;
 • mogućnost dijagnosticiranja neinvazivne vrste arterijskih aneurizmi, kao i anastomoza i malformacija;
 • potpuna sigurnost za ljude i mali broj kontraindikacija.

I ovdje su nedostaci ove metode istraživanja:

 • trošak postupka je prilično visok, pa ga ne mogu priuštiti svi;
 • nedostatak bilo kakve mogućnosti istraživanja na prisutnost metalnih implantata u pacijentovom tijelu;
 • nedostatak mogućnosti istraživanja u prisutnosti elektronike u pacijentovom tijelu, na primjer, pejsmejkeri;
 • zahtjeve za nepokretnošću, jer čak i uz najmanju promjenu položaja, morate dugo ležati, a vrijeme za provođenje MRI mozga može se znatno povećati ako odlučite koristiti kontrast.

Priprema za postupak

Za ljude koji prvi put rade MRI u kratkom vremenskom razdoblju, najvjerojatnije, posebna priprema nije potrebna, ali postoje iznimke, primjerice, uz uporabu određenih lijekova, važno je pojedinačno konzultirati liječnika o tome. Kada koristite kontrastno sredstvo ili kad koristite anesteziju, važno je ograničiti se u unosu hrane, naime, obroke treba isključiti na 6-8 sati. Važno je ne uzimati alkoholna pića 2-3 dana prije postupka, jer alkohol može snažno utjecati na metabolizam mozga, a to će u mnogim situacijama značajno narušiti rezultate.

S mnogim pacijentima situaciju se mora rješavati odvojeno, na primjer, tijek moćnih lijekova često se mora prilagoditi! Ni u kojem slučaju ne smijete davati prednost MRI strojevima slabije kvalitete, jer je strogo zabranjeno štedjeti na zdravlju! Činjenica je da manje precizna oprema sugerira mogućnost nedostatka bilo kakvih patoloških promjena..

Napredak ispitivanja

Prije početka samog pregleda potrebno je i malo pripreme, što obvezuje stručnjaka na razgovor i konzultaciju, on će pacijentu reći o pravilima provođenja čitavog pregleda, a također ga smjestiti na poseban stol i popraviti ga remenima i posebnim uređajima. Ne nervirajte se stalno pitajući koliko dugo traje pregled, jer je važno slušati stručnjaka što mirnije i pažljivije, a koliko dugo traje postupak već je sekundarni problem.

Kontrast, kao što je spomenuto ranije, uvelike će produljiti vrijeme postupka, čak može potrajati i dvostruko duže! Naravno, mnogima će biti teško ne pomaknuti se toliko dugo, ali imajte na umu da kvaliteta slike izravno ovisi o tome, što vam je nevjerojatno važno. Savjet će vam također reći o kontrastnom sredstvu, jer je u nekim situacijama potrebno dobiti sliku dovoljne točnosti. Govorit će vam mnogo puta da je vrlo važno ne kretati se, jer mnogi pacijenti i dalje krše ovo pravilo, što dovodi do tužnih posljedica..

Također će vas upozoriti da mnogi pregledi, posebno MRI, uključuju glasne i gadne zvukove poput klika i zujanja. Važno je da pacijent nije klaustrofobičan, odnosno da se ne boji biti u malim prostorima. U protivnom, pacijentu će se unaprijed dati sedativi, dat će mu blaga anestezija ili će radije imati aparat otvorenog tipa..

Bilješka! Ne bojte se da specijalist, nakon što napusti ured gdje se nalazite, izgubi kontakt s vama i neće moći pružiti pomoć ako se stanje pogorša. Uspostavit će se pouzdana glasovna komunikacija između vas, a možete pritisnuti i poseban gumb da biste odmah prekinuli postupak. Nemojte ga pritiskati bez ikakvog razloga, liječnici drže red i neće vam dopustiti ponovni MRI pregled ako kršite ta pravila.

Također ćete morati nositi udobne bolničke haljine koje će definitivno biti bez metala koji ne bi trebao biti na vašoj odjeći ili tijelu. Pozovite stručnjaka pitanja o svim kontraindikacijama koje ima metoda magnetske rezonancije.

Stol s vama (nakon pričvršćivanja) pomaknut će se unutar samog tomografa, nakon čega će se ispitivani dio tijela nalaziti nasuprot samog magnetskog elementa. Dat će vam posebne čepove za uši ili slušalice s dobrim pritiskom. Specijalist će vas promatrati tijekom cijele studije, a u nekim će situacijama razgovarati.

Važno! Velike su šanse da ćete primijetiti značajno zagrijavanje u studijskom području. U većini situacija ova je manifestacija normalna, ali ako vam se opće dobro pogorša, tada je najbolje prekinuti postupak i potražiti liječničku pomoć. Mogu se pojaviti simptomi poput mučnine i, u rijetkim slučajevima, povraćanja.

Trajanje postupka

Kao što je spomenuto ranije, snimanje magnetskom rezonancom omogućit će vam da pregledate različite dijelove tijela jedinstvenom metodom pomoću magnetskih polja i radio valova. Tako specijalista postiže vizualizaciju tkiva. Prvo ćemo analizirati MRI mozga, takav postupak bez kontrasta trajat će samo oko 20 minuta, s kontrastom - 35-40 minuta.

Postavljaju se i pitanja koliko će vremena trebati za dijagnozu kralježnice, što omogućuje procjenu ne samo anatomske strukture, već i mnogo više. Tako će se moći otkriti tumori ili druge opasne bolesti, a trajat će 40-60 minuta..

Takve vrijednosti su prosječno izražene, a podaci za ostale dijelove tijela uopće nisu dani, jer će sve ondje ovisiti o konkretnoj situaciji, stoga je problematično predvidjeti traženo vrijeme. Važno je slušati stručnjaka i raditi sve što kaže, tada problemi definitivno neće nastati!

Recenzije kupaca

Nastojimo pružiti kvalitetne usluge s visokom razinom usluge. Zahvaljujemo našim pacijentima na ukazanom povjerenju i pozitivnim povratnim informacijama o našoj suradnji.

Hernija u vratnoj kralježnici.

Želim izraziti zahvalnost svom liječniku Mulinu Sergeju Borisoviču za profesionalni stav prema svojoj profesiji i davanje svoga vremena za rad i pacijente.

Sve je bilo tako cool da nisam primijetila kako vrijeme prolazi i morala sam otići kući. Super pozitivno osoblje, kompetencija je samo bomba. Svakako ću preporučiti ovaj medicinski centar.

1.Varikozna bolest donjih ekstremiteta

2.Odvojite strano tijelo od velikog mekog tkiva.

Operaciju je izvršio K.M.N. Khudashov Vitaly Grigorievich.

Želim izraziti svoju duboku zahvalnost Doktoru. zbog svoje vještine, ali i smirenosti koja se prenosi na pacijenta, puno zahvaljujući tko je pomogao.

Želio bih izraziti zahvalnost flebologu V. E. Bernsteinu za njegovu visoku kvalifikaciju, profesionalnost i osjetljiv stav. Liječnik je pažljiv i koristan. Dao mi je potpunu konzultaciju i propisao liječenje. Mjesec dana kasnije imao sam izvrsnu operaciju. Ako je potrebno, kontaktirat ću vaš medicinski centar.

Hvala na pažnji medicinskim sestrama Anastasii Yablokova, Arapova, Lyudmili Markelov i liječniku Pavlinovu Sergeju Evgenievichu na pruženoj medicinskoj pomoći.

Želim izraziti zahvalnost kirurgu Nikolaju Romanoviču Kiselevu za njegov osjetljiv, dobroćudan stav. Učinio sam laparoskopsku kolecitektomiju. Veoma sam podržavao njegov optimizam i raspoloženje za pozitivan rezultat. Puno ti hvala.

Na preporuku prijatelja, obratio se sa svojim problemom (kompresijski prijelom kralješaka C6) Andreyju Borisoviču Kibirevu nakon pregleda, donesena je odluka o hospitalizaciji. U odjel je primljen 01.04.19., U vrijeme ručka šef odjela, Mulin Sergej Borisovič, došao je u moj odjel i detaljno ispričao kakvo liječenje planiraju, budući da je tijelo kralježnice uništeno, prijetilo mi je zdravlje. Odlučeno je operirati (zamijeniti slomljeni kralježak implantatom) i sljedećeg jutra operiran sam!

Anestezija je vrlo dobra, operacija je trajala oko 2 sata i probudio sam se već u svom odjelu.

Izražavam duboku zahvalnost cijelom timu! Sergej Borisovič zbog profesionalno izvedene operacije, dušo. sestre za revanš odnos prema pacijentima, dadilje za čiste sobe i, naravno, za ukusnu hranu.

Jako mi je drago što sam završio u rukama profesionalnog tima na čelu s Andrejem Borisovičem.

Još jednom, ogromna ljudska HVALA!

Primljen je u zglobu koljena, liječnik je bio Aleksej Nikolajevič Sulaev. Savjetovao me na operaciju. Operacija je prošla dobro, nakon operacije postala je puno bolja. Toplo preporučujem bolnicu Myrtle. Liječnici su ovdje vrlo pozitivni, medicinsko osoblje je dobro.

Obratila se dr. A. B. Kibirevu nakon konzervativnog liječenja (kojeg je propisao neurokirurg na moskovskoj klinici), što nije dalo pozitivne rezultate. Bol u lumbosakralnoj kralježnici, otečenost nogu trajala je gotovo godinu dana, Andrei Borisovich ponudio je da se napravi MRI pretraga, usporedio je pokazatelje i odmah predložio da u roku od 3 tjedna donesem odluku, bio je vrlo zabrinut, zabrinut. I sama medicinska radnica shvatila je posljedice bolesti i odlučila se na operaciju. 25.03.19. - Došao sam u centar "Myrtle". Dočekalo me vrlo ljubazno, kompetentno medicinsko osoblje. I kad sam upoznao svog liječnika Mulina S. B., malo sam se smirio, dok sam na internetu čitao pozitivne kritike o njemu. Vjerojatno ima zlatne ruke koje rade čuda. Profesionalac u svom području, osoba koja se lako kreće, uliva samopouzdanje. Bol nakon operacije je nestala. Nadam se da će u budućnosti sve biti u redu.

Zahvaljujem S. E. Pavlinovu, on je u svakom trenutku dao objašnjenje, iako nisam njegov pacijent. Sestre imaju puno posla, ali uvijek su tako ljubazne, sve postupke obavljaju na vrijeme. Hrana mi se jako svidjela: raznolika, točna u kalorijskim sadržajima. A ljupke djevojke su kuharice. Puno hvala svima. Neka Bog da svima dobro zdravlje.

Ja, Lebedeva Nadežda Yurievna, predstavljena s akutnim bolovima u donjem dijelu leđa i nogama, liječila sam liječnika Mulina Sergeja Borisoviča. Dobro sam obavio svoj posao, ustao sam na noge. Puno mi je pomogao. Zahvalan sam mu.

Uslužno osoblje je jako dobro, rade sve na vrijeme, to je vrlo ugodno.

Udobnost i praktičnost zadovoljavaju, što je vrlo dobro.

Posebna zahvala medicinskim sestrama. Vrlo sam zahvalan dežurnom liječniku Mulinu Sergeju Borisoviču i u budućnosti se mogu obratiti njemu za savjet i savjetovanje..

Spuštanje maternice. Izvedena je operacija. Želim izraziti duboku zahvalnost cijelom timu liječnika koji su uklonili moj problem. Nadam se da je sve učinjeno čvrsto i pouzdano.

Tim klinike je vrlo pažljiv i susretljiv. Posebno sam zahvalna Marini Anatolijevni Mayer.

Primljeni su u medicinski centar s problemom zgloba koljena. Izvršena je artroskopija koljena. Operacija je provedena na osnovi kvote. Osigurano je bolovanje. Veliko hvala svom osoblju klinike "Mirt" na kvalitetnom radu na svom polju, iskrenom i osjetljivom stavu, razumijevanju i reaktivnosti.

Posebno bih želio izraziti iskrenu zahvalnost svom liječniku Denisu Vasiljeviču Kiselevu na njegovoj ljubaznosti, pažljivosti i profesionalnosti u svom području. Želio bih svim djelatnicima Medicinskog centra Myrt uspjeti i rast u karijeri, pozitivne rezultate u ovom teškom radu - liječenju. Hvala što ste!

Zahvalan sam svom medicinskom osoblju, posebna zahvala polaznom liječniku Mulinu S. B. za njegove zlatne ruke, pažnju.

Svidio mi se centar, udoban kao u sanatorijumu. Puno hvala!