Slijedi snaga dviju komponenti protiv boli i njenog uzroka!

Slijedi moderan kombinirani analgetik s izraženim analgetskim učinkom zbog dvostrukog mehanizma ublažavanja boli: središnji zbog paracetamola i periferni zbog ibuprofena. Ciljano i komplementarno djelovanje komponenata omogućuje vam da se nosite s različitim vrstama boli.

Indikacije za uporabu

 • Glavobolja (uključujući i migrenu)
 • Zubobolja
 • Algodismenorrhea
 • Neuralgija
 • Bol u leđima
 • Mialgija
 • Bolovi u zglobovima, sindrom boli kod upalnih i degenerativnih bolesti mišićno-koštanog sustava
 • Bol s modricama, uganućima, dislokacijama, prijelomi
 • Posttraumatski i postoperativni sindrom boli
 • Groznica (uključujući gripu i prehladu)

NEXT® je moderni kombinirani analgetik za različite vrste bolova s ​​izraženim analgetskim učinkom, usmjeren i protiv boli i protiv njezinog uzroka * zbog protuupalnog djelovanja komponente u sastavu.

Što Next pomaže u tabletama?

Uz bol i visoku temperaturu, nije potrebno izdržati neugodne simptome. Možete uzeti sljedeću tabletu i vaše će se zdravlje brzo vratiti u normalu..

Dalje - kakva droga?

Lijek Dalje pripada skupini kombiniranih sredstava s analgetskim i protuupalnim učinkom. Proizvodi ga Pharmstandard (Rusija), a košta 240 rubalja za 20 tableta. Sastav je predstavljen s dvije aktivne tvari - paracetamol (200 mg), ibuprofen (400 mg). Također u sastavu se nalaze i pomoćne komponente - celuloza, hidroproza, kalcijev dihidrogen fosfat, magnezijev stearat, boje i drugi. Tablete su crvene, konveksne s obje strane, bijele su na rezu.

Ljekarne također prodaju Next Uno Express kapsule, koje sadrže samo 200 mg ibuprofena, pripadaju skupini monokomponentnih NSAID-a.

Dalje, kao složen lijek, djeluje u dva smjera odjednom, što daje izraženiji učinak. Paracetamol pruža antipiretske, analgetske učinke. Najvećim dijelom utječe na termoregulacijske centre u hipotalamusu..

Kao rezultat toga dolazi do gubitka viška topline, što je karakteristično za febrilna stanja. Temperatura se smanjuje vazodilatacijom i povećanim protokom krvi u periferiji. Paracetamol nema protuupalni učinak, a izostanak učinka na proizvodnju prostaglandina isključuje takve negativne pojave:

 • iritacija gastrointestinalnog trakta;
 • zadržavanje vode i natrija;
 • pojava edema.

Ibuprofen pruža ne samo analgetski, antipiretik, već i snažan protuupalni učinak. Kao neselektivni blokator COX enzima, ibuprofen smanjuje sintezu prostaglandina, pa se smanjuje i bol, kao i upala. Maksimalna koncentracija tvari u krvi postiže se nakon otprilike 40-45 minuta.

Indikacije i kontraindikacije

Lijek je dobar za glavobolju, ublažava migrene. Možete ga piti i za bolna razdoblja (algomenoreja), zubobolju nakon vađenja zuba, na pozadini karijesa i pulpitisa, nakon kirurške intervencije na zubima i desni. Među indikacijama, Next ima i neugodne senzacije u zglobovima zbog:

 • artroza;
 • artritis;
 • bursitis, itd..

Lijek će ublažiti simptome drugih degenerativnih i upalnih bolesti lokomotornog sustava - osteokondroze, izbočenja diska. Uporaba tableta moguća je nakon ozljeda, koje su popraćene sindromom boli - uganućima, dislokacijama, prijelomi, modricama. Sljedeća je indicirana za postoperativnu bol, brzo ublažava pacijentovo stanje.

Tablete se mogu piti ako se pojavi neuralgija ili neuritis facijalnog živca, kao i upalne bolesti drugih živaca.

Pored boli, uzimanje lijeka je indicirano za vrućicu koja se pojavljuje na pozadini akutnih respiratornih virusnih infekcija, gripe, tonzilitisa i drugih zaraznih bolesti. Dalje ima mnogo kontraindikacija. Zabranjeno ga je davati djeci mlađoj od 12 godina, s netolerancijom, alergijama, uključujući kombinaciju astme, sijene groznice i urtikarije, koji nastaju zbog upotrebe NSAID-a. Lijek je zabranjen za erozije i čir na želucu, akutni kolitis i gastritis, želučano krvarenje. Ostale kontraindikacije:

  teški oblici zatajenja jetre i bubrega;

Ako dojite dok uzimate tablete, morate prestati dojiti. Postoji niz uvjeta s kojima se mora postupati oprezno. To su hepatitis i alkoholna oštećenja jetre, zatajenje srca, starost, 1-2 tromjesečja trudnoće.

Upute o lijekovima

Koliko dugo treba uzimati lijek, koja su mu doziranja, određuje stručnjak. Ali, zbog štetnog utjecaja ibuprofena na gastrointestinalni trakt, tečaj bi trebao biti najmanji mogući. Kao antipiretik piju Next do 3 dana, kao analgetik - do 5 dana. Značajke liječenja i doziranja su sljedeće:

 • prijem se vrši iznutra, s vodom, samo nakon jela;
 • doza za djecu od 12 do 18 godina - 1 tableta dva puta dnevno;
 • doza za odrasle - do 3 tablete dnevno, jedna po jedna;
 • maksimalna doza dnevno - 3 tablete.

Ako se prekorači preporučena količina lijeka, postoji rizik od predoziranja. Manifestira se neugodnim znakovima kao što su zujanje u ušima, pojačani rad srca, povraćanje i zbunjenost. Također su mogući prekomjerni uznemirenost ili letargija, pojačano izlučivanje mokraće i jaka glavobolja. U teškim slučajevima razvija se akutno zatajenje bubrega. Liječenje se provodi samo u medicinskoj ustanovi, simptomatsko je u kombinaciji s prisilnom diurezom, unosom sorbenata i alkalnih pića.

Nuspojave

Najčešće nuspojave su iz gastrointestinalnog trakta. Uzimanje tableta često uzrokuje bol u trbuhu i mučninu, žgaravicu i gubitak apetita. Čak i jedna tableta može izazvati zatvor ili proljev i napuhanost. Kada pohađate tečaj, postoji rizik od razvoja pankreatitisa, aftoznog stomatitisa, bolesti desni.

Tijekom liječenja mogu se pojaviti glavobolja i vrtoglavica, u nekih bolesnika san je poremećen.

U nekim slučajevima primjećuju se depresivna stanja, raste krvni tlak, kratkoća daha i tahikardija..

Također, lijek može izazvati grč bronha, promjene okusa i sluha, zamagljen vid. Ponekad se primjećuju akutni cistitis i poliurija, nefrotski sindrom. Alergijske reakcije su također česte - među njima kožni oblici i angioedem, Lyellov sindrom. Moguća promjena sastava krvi u obliku leukopenije, neutropenije, trombocitopenije.

posebne upute

Ne možete Next uzimati istodobno s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol, NSAID. To ozbiljno povećava rizik od predoziranja. Ostale informacije koje trebate znati kada planirate liječenje tabletama:

 • ako se Next uzima dulje od 5 dana, važno je pratiti krvnu sliku (opća klinička analiza i jetreni enzimi);
 • paracetamol može iskriviti podatke analize mokraćne kiseline, glukoze u krvi, potrebno je provesti dijagnostiku tek nakon završetka liječenja;
 • sa sklonošću gastrointestinalnim bolestima, potrebno je paralelno uzimati inhibitore protonske pumpe;
 • s pojavom teških nuspojava iz gastrointestinalnog trakta potrebno je izvršiti EGD želuca i proći test okultne krvi fekalija.

Lijek može nepovoljno utjecati na brzinu psihomotornih reakcija. Unos alkohola za vrijeme terapije strogo je isključen!

Analozi i interakcija s drugim sredstvima

Neki analozi sadrže iste aktivne tvari u kombinaciji ili odvojeno, neke su mnogo jeftinije:

LijekSastavCijena, rubalji
IbuklinParacetamol, ibuprofen115
ParacetamolParacetamoldeset
Nurofen dugParacetamol, ibuprofen170
BrustanParacetamol, ibuprofen160
ibuprofenibuprofentrideset

Lijekovi s mijelotoksičnim svojstvima, ako se uzimaju istovremeno, povećavaju rizik od promjene u sastavu krvi. Liječenje kortikosteroidima povećava rizik od čira na želucu. U slučaju predoziranja moguća je jaka intoksikacija ako pacijent uzima tricikličke antidepresive zajedno s lijekom Next.

Podijelite sa svojim prijateljima

Učinite nešto korisno, neće vam trebati dugo

Sljedeći

Pažnja! Ovaj lijek može imati posebno nepoželjnu interakciju s alkoholom! Više detalja.

Indikacije za uporabu

- bol u zglobovima, sindrom boli u upalnim i degenerativnim bolestima mišićno-koštanog sustava;

- bol s modricama, uganućima, dislokacijama, lomovima;

- sindrom post-traumatske i postoperativne boli;

- groznična stanja (uključujući gripu i prehladu).

Mogući analozi (zamjene)

Aktivni sastojak, skupina

Oblik doziranja

Filmsko obložene tablete

kontraindikacije

- preosjetljivost na komponente lijeka;

- erozivne i ulcerativne bolesti gastrointestinalnog trakta (u akutnoj fazi), gastrointestinalno krvarenje;

- teška oštećenja jetre i / ili bubrega;

- poremećaji zgrušavanja krvi (hemofilija, produljeno vrijeme krvarenja, tendencija krvarenja, hemoragična dijateza);

- potpuna ili nepotpuna kombinacija bronhijalne astme, ponavljajuća polipoza nosa i paranazalnih sinusa i netolerancija na acetilsalicilnu kiselinu ili druge nesteroidne protuupalne lijekove, uključujući anamnezu;

- stanje nakon zaobilaženja koronarnih arterija;

- trudnoća (III tromjesečje);

- djeca mlađa od 12 godina.

Lijek se koristi s oprezom:

Kronično zatajenje srca; virusni hepatitis, alkoholno oštećenje jetre, jetreni i / ili zatajenje bubrega umjerene i blage težine, benigna hiperbilirubinemija (Gilbertov, Dubin-Johnsonov i Rotorov sindrom), ciroza jetre s portalnom hipertenzijom, nefrotski sindrom; dijabetes melitus, periferna arterijska bolest, čir na želucu i dvanaesniku (u povijesti); gastritis, enteritis, kolitis; bronhijalna astma, bronhospazam; starija dob; I i II tromjesečja trudnoće - upotreba je moguća samo prema uputama liječnika u slučajevima kada potencijalna korist nadmašuje mogući rizik; razdoblje dojenja (ako je potrebno, koristite lijek tijekom dojenja, prestanite dojiti).

Kako koristiti: doziranje i tijek liječenja

Uzima se oralno, nakon jela.

Odrasli uzimaju 1 tabletu 3 puta dnevno. Maksimalna dnevna doza je 3 tablete.

Djeca starija od 12 godina (tjelesna težina preko 40 kg): 1 tableta 2 puta dnevno.

Trajanje liječenja nije više od 3 dana kao antipiretsko sredstvo i ne više od 5 dana kao anestetik. Nastavak liječenja lijekovima moguć je samo nakon savjetovanja s liječnikom..

farmakološki učinak

Zbog sastavnih sastojaka, lijek ima analgetski, protuupalni i antipiretski učinak.

Paracetamol - ne-opojni analgetik, ima antipiretske i analgetske učinke zbog blokade ciklooksigenaze u središnjem živčanom sustavu i učinak na centre boli i termoregulacije.

Ibuprofen je nesteroidno protuupalno sredstvo koje ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke povezane s neselektivnim suzbijanjem aktivnosti ciklooksigenaze, a koje regulira sintezu prostaglandina.

Komponente lijeka utječu i na središnji i na periferni mehanizam stvaranja boli. Ciljano, komplementarno djelovanje dviju komponenti ima brz terapeutski učinak i izražen analgetski učinak.

Nuspojave

Na dijelu kardiovaskularnog sustava: tahikardija, povišen krvni tlak, zatajenje srca.

Iz dišnog sustava: kratkoća daha, bronhospazam.

Iz gastrointestinalnog trakta: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, žgaravica, gubitak apetita, proljev ili zatvor, nadimanje, ulceracija sluznice zgloba, aftozni stomatitis, pankreatitis.

Iz mokraćnog sustava: akutno zatajenje bubrega, nefrotski sindrom, poliurija, cistitis.

Alergijske reakcije: kožni osip, pruritus, alergijski rinitis, angioneurotski edem, eksudativni multiformni eritem (uključujući Stevens-Johnsonov sindrom), toksična epidermalna nekroliza (Lyell-ov sindrom). Sa strane hematopoeze: anemija, trombocitopenija, trombocitopenična purpura, agranulocitoza, leukopenija, eozinofilija.

S produljenom primjenom u velikim dozama - hepatotoksično i nefrotoksično (hepatitis, intersticijski nefritis i papilarna nekroza); hemolitična anemija, aplastična anemija, methemoglobinemija, pancitopenija.

Predoziranje se može očitovati slijedećim simptomima: bolovi u trbuhu, mučnina, povraćanje, uznemirenost ili letargija, pospanost, zbunjenost, tahikardija, aritmija, akutno zatajenje bubrega, metabolička acidoza, pojačano mokrenje, hipertermija, glavobolja, drhtanje ili trzanje mišića; povećana aktivnost "jetrenih" transaminaza, produženo vrijeme protrombina. Ako sumnjate na predoziranje, odmah trebate potražiti liječničku pomoć..

Za liječenje predoziranja, provodi se ispiranje želuca, nakon čega slijedi imenovanje aktivnog ugljena; alkalno pijenje, prisilna diureza, simptomatska terapija.

posebne upute

Istodobna uporaba s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol i / ili nesteroidne protuupalne lijekove treba izbjegavati.

Kada se lijek koristi dulje od 5-7 dana, potrebno je pratiti parametre periferne krvi i funkcionalno stanje jetre.

Paracetamol iskrivljava rezultate laboratorijskih ispitivanja glukoze i mokraćne kiseline u krvnoj plazmi.

Kada se pojave simptomi gastropatije NSAID-a, prikazano je pažljivo praćenje, uključujući ezofagogastroduodenoskopiju, krvni test s određivanjem hemoglobina i hematokrita, test okultne krvi u fekalu.

Ako je potrebno odrediti 17-ketosteroide, lijek treba otkazati 48 sati prije ispitivanja.

Tijekom uzimanja lijeka, pacijenti se trebaju suzdržati od svih vrsta aktivnosti koje zahtijevaju pojačanu pažnju, brze mentalne i motoričke reakcije..

Tijekom razdoblja liječenja ne preporučuje se konzumiranje alkohola..

Tijekom uzimanja lijeka, pacijenti se trebaju suzdržati od svih vrsta aktivnosti koje zahtijevaju pojačanu pažnju, brze mentalne i motoričke reakcije..

Interakcija

Mikrosomalni induktori oksidacije (fenitoin, etilni alkohol, barbiturati, flumecinol, rifampicin, fenilbutazon, triciklički antidepresivi) povećavaju proizvodnju hidroksiliranih aktivnih metabolita, što omogućava razvoj teške intoksikacije u slučaju predoziranja.

Inhibitori mikrosomske oksidacije (uključujući cimetidin) smanjuju rizik od hepatotoksičnih učinaka.

Mijelotoksični lijekovi povećavaju manifestacije hematotoksičnosti lijeka.

Kombinacija ibuprofena s alkoholom, glukokortikosteroidima povećava rizik od eroznih i ulceroznih lezija gastrointestinalnog trakta.

Istodobna primjena paracetamola s alkoholom povećava rizik od akutnog pankreatitisa.

Paracetamol i ibuprofen pojačavaju učinak indirektnih antikoagulansa i smanjuju učinkovitost urikozurnih lijekova.

Dugotrajna primjena barbiturata smanjuje učinkovitost paracetamola. Diflunisal povećava koncentraciju paracetamola u plazmi za 50%, što povećava rizik od hepatotoksičnosti.

Ibuprofen smanjuje hipotenzivnu aktivnost vazodilatatora, natriuretika i diuretika - furosemida i hidroklorotiazida. Antacidi i kolestiramin smanjuju apsorpciju ibuprofena.

Ibuprofen pojačava učinak oralnih hipoglikemijskih sredstava i inzulina. Ibuprofen povećava razinu digoksina, litija i metotreksata u krvi.

Kada se primjenjuje istodobno s acetilsalicilnom kiselinom, ibuprofen smanjuje njegov protuupalni i antiagregacijski učinak.

Cefamandol, cefoperazon, cefotetan, valproinska kiselina, plikamicin povećavaju učestalost hipoprotrombinemije.

Next (Next) - upute za uporabu

Međunarodni naziv - sljedeći

Sastav i oblik ispuštanja.

Filmsko obložene tablete: 1 tableta sadrži ibuprofen - 400 mg, paracetamol - 200 mg.

Tablete, obložene filmski premaz, 400 mg + 200 mg: 2, 4, 6, 10, 12, 20 ili 24 komada.

farmakološki učinak.

Kombinirani lijek, ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke.

Paracetamol - ne-opojni analgetik, ima antipiretske i analgetske učinke zbog blokade ciklooksigenaze u središnjem živčanom sustavu i učinak na centre boli i termoregulacije.

Ibuprofen je nesteroidno protuupalno sredstvo koje ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke povezane s neselektivnim suzbijanjem aktivnosti ciklooksigenaze, a koje regulira sintezu prostaglandina.

Komponente lijeka utječu i na središnji i na periferni mehanizam stvaranja boli. Ciljano, komplementarno djelovanje dviju komponenti ima brz terapeutski učinak i izražen analgetski učinak.

farmakokinetika.

Paracetamol. Apsorpcija - visoka, Cmaksimum je 5-20 μg / ml, TCmaksimum - 0,5-2 sata; povezanost s proteinima plazme - 15%. Prodire kroz krvno-moždanu barijeru, metabolizira se u jetri, uz stvaranje aktivnih i neaktivnih metabolita. T1/2 - 1-4 sata. Uglavnom se izlučuju putem bubrega u obliku metabolita - glukuronida i sulfata, 3% - u nepromijenjenom obliku.

Ibuprofen. Dobro se apsorbira iz probavnog trakta. TCmaksimum kada se uzima na prazan želudac - 45 minuta, kad se uzima nakon obroka - 1,5-2,5 sati. Komunikacija s proteinima plazme - 90%. Koncentracija lijeka u sinovijalnoj tekućini premašuje sadržaj u plazmi. Podvrgava se podsistemskom i post-sistemskom metabolizmu u jetri. Ima kinetiku bifazne eliminacije, T1/2 je 2-2,5 sati. Izlučuje se putem bubrega (nepromijenjen ne više od 1%) i u manjoj mjeri - žuči.

Indikacije za uporabu.

Za odrasle - sindrom boli umjerenog intenziteta, traumatska upala mekih tkiva i mišićno-koštanog sustava (modrice, uganuća, dislokacije, prijelomi itd.), Postoperativno razdoblje, algomenoreja, zubobolja; neuralgija, mialgija, lumbago, fibrositis, tendovaginitis; glavobolja, febrilni sindrom. Zglobni sindrom (reumatoidni artritis, osteoartritis, ankilozirajući spondilitis, gihtan artritis). Sinusitis, tonzilitis. Za djecu (kao pomoćni lijek): tonzilitis, akutna zarazna i upalna oboljenja gornjih dišnih puteva (faringitis, laringitis).

Režim doziranja i način primjene.

Unutra, nakon jela.

Odrasli: 1 tableta 3 puta dnevno. Maksimalna dnevna doza je 3 tablete.

Djeca starija od 12 godina (tjelesna težina preko 40 kg): 1 tableta 2 puta dnevno.

Trajanje liječenja nije više od 3 dana kao antipiretsko sredstvo i ne više od 5 dana kao anestetik. Nastavak liječenja lijekovima moguć je samo nakon savjetovanja s liječnikom..

Nuspojava sljedeće.

Iz živčanog sustava: glavobolja, vrtoglavica, poremećaji spavanja, anksioznost, depresija.

Sa strane kardiovaskularnog sustava: tahikardija, povišen krvni tlak, zatajenje srca.

Iz dišnog sustava: kratkoća daha, bronhospazam.

Iz gastrointestinalnog trakta: bolovi u trbuhu, mučnina, povraćanje, žgaravica, gubitak apetita, proljev ili zatvor, nadutost, ulceracija sluznice desni, aftozni stomatitis, pankreatitis.

Osjetila: oštećenje sluha, zvonjava ili zujanje u ušima, oštećenje vida, zamagljen vid ili diplopija, suhoća i iritacije očiju.

Iz mokraćnog sustava: akutno zatajenje bubrega, nefrotski sindrom, poliurija, cistitis.

Alergijske reakcije: kožni osip, pruritus, alergijski rinitis, angioedem, eksudativni multiformni eritem (uključujući Stevens-Johnsonov sindrom), toksična epidermalna nekroliza (Lyell-ov sindrom).

Sa strane hematopoeze: anemija, trombocitopenija, trombocitopenična purpura, agranulocitoza, leukopenija, eozinofilija.

S produljenom primjenom u velikim dozama - hepatotoksično i nefrotoksično (hepatitis, intersticijski nefritis i papilarna nekroza); hemolitična anemija, aplastična anemija, methemoglobinemija, pancitopenija.

Kontraindikacije za uporabu neksta.

Stanje nakon preskapanja koronarnih arterija; potvrđena hiperkalemija; nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze; preosjetljivost na komponente lijeka; poremećaji zgrušavanja krvi (hemofilija, produljeno vrijeme krvarenja, tendencija krvarenja, hemoragična dijateza); potpuna ili nepotpuna kombinacija bronhijalne astme, ponavljajuća polipoza nosa i paranazalnih sinusa i netolerancija na acetilsalicilnu kiselinu ili druge nesteroidne protuupalne lijekove, uklj. povijest; erozivne i ulcerativne bolesti gastrointestinalnog trakta (u akutnoj fazi), gastrointestinalno krvarenje; teška oštećenja jetre i / ili bubrega; trudnoća (III tromjesečje); djeca mlađa od 12 godina.

S pažnjom: kronično zatajenje srca; virusni hepatitis, alkoholno oštećenje jetre, jetreni i / ili zatajenje bubrega umjerene i blage težine, benigna hiperbilirubinemija (Gilbertov, Dubin-Johnsonov i Rotorov sindrom), ciroza jetre s portalnom hipertenzijom, nefrotski sindrom; dijabetes melitus, periferna arterijska bolest, čir na želucu i dvanaesniku (u povijesti); gastritis, enteritis, kolitis; bronhijalna astma, bronhospazam; starija dob; trudnoća (I i II tromjesečja - upotreba je moguća samo prema uputi liječnika u slučajevima kada potencijalna korist nadmašuje mogući rizik), razdoblje dojenja (ako trebate koristiti lijek tijekom dojenja, trebate prekinuti dojenje).

Primjena tijekom trudnoće i dojenja.

Ako je potrebno koristiti sljedeći lijek u I i II tromjesečju trudnoće, treba biti oprezan - primjena je moguća samo prema uputama liječnika u slučajevima kada potencijalna korist nadmašuje mogući rizik. Uporaba lijeka u trećem tromjesečju trudnoće je kontraindicirana.

Tijekom dojenja, ako je potrebno, uzimanje lijeka treba prekinuti dojenje.

Primjena za kršenje funkcije jetre.

S pažnjom: virusni hepatitis, alkoholno oštećenje jetre, jetrena insuficijencija umjerene do blage težine, benigna hiperbilirubinemija (Gilbert, Dubin-Johnson i Rotor sindrom), ciroza jetre s portalnom hipertenzijom.

Primjena za oslabljenu funkciju bubrega.

S oprezom: umjereno do blago zatajenje bubrega, nefrotski sindrom.

Uporaba lijeka u djece.

Kontraindicirano kod djece mlađe od 12 godina.

Posebne upute pri sljedećem uzimanju.

Izbjegavajte istodobnu upotrebu lijeka s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol i / ili nesteroidne protuupalne lijekove.

Kada se lijek koristi dulje od 5-7 dana, potrebno je pratiti parametre periferne krvi i funkcionalno stanje jetre.

Paracetamol iskrivljava rezultate laboratorijskih ispitivanja glukoze i mokraćne kiseline u krvnoj plazmi.

Kada se pojave simptomi gastropatije NSAID-a, prikazano je pažljivo praćenje, uključujući ezofagogastroduodenoskopiju, krvni test s određivanjem hemoglobina i hematokrita, test okultne krvi u fekalu.

Ako je potrebno odrediti 17-ketosteroide, lijek treba prekinuti 48 sati prije ispitivanja..

Tijekom uzimanja lijeka, pacijenti se trebaju suzdržati od svih vrsta aktivnosti koje zahtijevaju pojačanu pažnju, brze mentalne i motoričke reakcije..

Tijekom razdoblja liječenja ne preporučuje se uzimanje alkoholnih pića.

Predozirati.

Simptomi: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, uznemirenost ili letargija, pospanost, zbunjenost, tahikardija, aritmija, akutno zatajenje bubrega, metabolička acidoza, učestalost mokrenja, pireksija, glavobolja, drhtanje ili trzanje mišića; povećana aktivnost "jetrenih" transaminaza, produženo vrijeme protrombina. Ako sumnjate na predoziranje, odmah trebate potražiti liječničku pomoć..

Liječenje: ispiranje želuca, nakon čega slijedi imenovanje aktivnog ugljena; alkalno pijenje, prisilna diureza, simptomatska terapija.

Interakcija s drugim lijekovima.

Dugotrajna kombinirana primjena s paracetamolom povećava rizik od nefrotoksičnih učinaka.Kombinacija etanola, GCS-a, kortikotropina povećava rizik od eroznih i ulceroznih lezija gastrointestinalnog trakta. Ibuprofen pojačava učinak izravnih (heparin) i indirektnih (derivati ​​kumarina i indandiona), antiplazme, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticosese, anticoasela, anticoasela, anticosese, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticosese, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, anticoasela, antiplazma, anticoasela, antiplazma, antiplastika streptokinaza, urokinaza), antiagregacijski lijekovi, kolhicin - povećava se rizik od hemoragičnih komplikacija. Jača hipoglikemijski učinak inzulina i oralnih hipoglikemijskih lijekova. Kofein pojačava analgetski učinak ibuprofena. Ciklosporin i Au preparati povećavaju nefrotoksičnost. Cefamandole, cefaperazon, cefotetan, valproinska kiselina, plicamicin povećavaju učestalost hipoprotrombinemije..

Uvjeti izdavanja iz ljekarni.

Lijek je odobren za upotrebu kao lijek bez recepta.

Uvjeti i razdoblja skladištenja.

Lijek čuvajte izvan dohvata djece na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Rok trajanja je 2 godine. Ne koristiti nakon isteka roka trajanja ispisanog na pakiranju.

Korištenje lijeka Sljedeće samo prema propisu liječnika, upute su date za referencu!

Lijek "Dalje": sastav, upute za uporabu, recenzije

Spazmi boli su čest pratilac modernog čovjeka. Bol se povremeno pojavljuje u svakome od nas, a u izvjesnom smislu to je prirodni fiziološki proces. Da biste ga spriječili na vrijeme, što ponekad toliko ometa dnevne aktivnosti, trebate dobro, moderno sredstvo za uklanjanje boli. Danas u svakoj ljekarni u gradu možete pronaći takav lijek kao "Dalje". Što je i kako ga pravilno koristiti?

Lijek "Dalje": upute za uporabu

Dakle, "Dalje" (tablete) je nesteroidni protuupalni lijek koji ima izražen analgetski i antipiretski učinak. Sastav sadrži dvije aktivne tvari odjednom koje su dizajnirane za uklanjanje osjećaja boli - to su ibuprofen i paracetamol..

Tablete "Dalje": sastav i oblik ispuštanja

Lijek "sljedeći" proizvodi se u obliku malih ovalnih tableta, konveksnih s obje strane i imaju rizik. Svaka tableta obložena je svijetlo crvenom bojom. Sastav sadrži dvije aktivne komponente:

Sljedeće komponente djeluju kao pomoćne tvari:

 • kalcijev hidrogen fosfat (aka fujicalin) - 80 mg;
 • mikrokristalna celuloza - 64,5 mg;
 • kroskarmeloza natrij - 24,3 mg;
 • hiproloza - 19,3 mg;
 • magnezijev stearat - 7,3 mg;
 • koloidni silicijev dioksid - 2,5 mg;
 • talk - 12,1 mg.

Crvena ljuska tableta sastoji se od sljedećih komponenti:

 • gmpromelloza - 13,1 mg;
 • hiproloza - 8,1 mg;
 • titanov dioksid - 2,5 mg;
 • talk - 6,4 mg;
 • grimizna boja - 0,9 mg;
 • žuta boja - 31,5 mg;
 • makrogol - 0,3 mg;
 • polivinil alkohol - 1 mg;
 • polisorbat - 0,1 mg.

Lijek "Dalje" ide u prodaju u kartonskim pakiranjima različitog količinskog sadržaja: 2, 6, 10 i 12 komada.

Farmakologija lijeka

Ovaj lijek ima kombinirana svojstva, pružajući analgetske, antipiretske i protuupalne učinke..

Ibuprofen djeluje kao analgetski i protuupalni sastojak u lijeku, koji neselektivno suzbija COX (ciklooksigenazu) i regulira sintezu prostaglandina.

Druga analgetska i antipiretska komponenta je paracetamol, koji također blokira COX u središnjem živčanom sustavu (središnji živčani sustav), a također aktivno djeluje na bolove i termoregulacijske centre..

Sve komponente lijeka djeluju i na periferne i na središnje mehanizme nastanka sindroma boli. Zahvaljujući aktivnoj interakciji ibuprofena i paracetamola, bol se brzo ublažava i ima terapeutski učinak na tijelo.

Indikacije i kontraindikacije za uporabu

Najčešće se koristi "Next" za glavobolje. Ali kao i svaki drugi lijek, on ima indikacije i kontraindikacije za upotrebu..

indikacije

Indikacije uključuju bol poput:

 • glavobolja (uključujući migrenu);
 • akutna zubobolja;
 • algodismenoreja (bol u području zdjelice tijekom menstrualnog ciklusa kod žena);
 • neuralgija;
 • mialgija (bol u mišićima);
 • bol u leđima i donjem dijelu leđa;
 • bol u zglobovima, kao i u upalnim procesima u mišićno-koštanom sustavu;
 • sindrom boli nakon ozljeda, modrica, uganuća, kao i nakon operacija;
 • u kombinaciji s drugim lijekovima za gripu i prehladu (s febrilnim stanjima pacijenta).

kontraindikacije

Lijek "Dalje" kontraindiciran je za sljedeće pokazatelje:

 • s bolestima gastrointestinalnog trakta (gastrointestinalnog trakta), na primjer, čirima i erozijama, kao i s krvarenjima iz probavnog trakta;
 • s bubrežnom ili jetrenom insuficijencijom;
 • s poremećajima zgrušavanja krvi (hemofilija, hemoragijska dijateza, kao i veliko trajanje ili stopa krvarenja);
 • s kombinacijom bolesti poput bronhijalne astme, polipoze nosa i paranazalnih sinusa;
 • s netolerancijom na acetilsalicilnu kiselinu;
 • nakon postupka zaobilaženja koronarnih arterija;
 • s hiperkalemijom (koncentracija kalija u plazmi iznad 5 mmol / l);
 • s nedostatkom glukoza-6-fosfat dihidrogenaze;
 • žene u 3. tromjesečju trudnoće;
 • djeca mlađa od 12 godina.

S izuzetnim oprezom, lijek "Dalje" trebaju koristiti osobe s akutnim zatajenjem srca, virusnim hepatitisom, kao i s oštećenjem alkohola u jetri. Općenito, osobe s bilo kojom bolešću bubrega, jetre ili srca trebaju koristiti NEXT samo nakon savjetovanja s liječnikom. Isti uvjet vrijedi i za bolesnike sa šećernom bolešću, gastritisom i kolitisom, neće štetiti konzultirati liječnika za starije, trudnice i dojeće žene.

Doziranje lijeka

Uzmite tablete "Dalje" treba biti strogo u skladu s uputama, što pokazuje da:

 • za odrasle osobe stopa se postavlja na 1 tabletu nakon obroka 3 puta dnevno, tako da je maksimalna dnevna stopa 3 tablete;
 • za djecu stariju od 12 godina, pod uvjetom da je njihova težina najmanje 40 kg, doza je 1 tableta nakon obroka 2 puta dnevno (dnevna doza - 2 tablete).

Maksimalno razdoblje liječenja je 3 dana kao antipiretik i 5 dana kao sredstvo protiv bolova. Moguće je povećati trajanje liječenja samo nakon savjetovanja s liječnikom..

Nuspojave "Sljedeće" i predoziranje

Nuspojave lijeka uključuju reakciju živčanog, kardiovaskularnog, respiratornog, probavnog, mokraćnog sustava, hematopoetskog sustava i osjetilnih organa. Tablete "Dalje" u nekim slučajevima mogu izazvati alergijske reakcije, pa ih osobe koje pate s alergijom trebaju uzimati s oprezom.

Predoziranje drogom

Uz nekontrolirani unos sljedećih tableta, pacijent može osjetiti predoziranje, izraženo u obliku mučnine, povraćanja i bolova u trbuhu. Često se može dogoditi inhibicija reakcija ili prekomjerno uzbuđenje. Predoziranje je također ispunjeno akutnim zatajenjem bubrega, pojačanim mokrenjem, drhtavicom i trzanjem mišića. Često postoji reakcija srca u obliku tahikardije ili aritmije, često je pacijent zbunio svijest.

Ako se otkriju znakovi predoziranja lijekovima, potrebno je hitno konzultirati liječnika radi daljnjeg liječenja, i to:

 • ispiranje želuca;
 • imenovanje aktivnog ugljena ili njegovih analoga;
 • alkalni napitak;
 • prisilna diureza;
 • terapija.

Posebne upute liječnika

Upotreba lijeka "Dalje" treba isključiti ako je pacijent već započeo liječenje drugim lijekovima na bazi paracetamola.

Ako liječenje lijekovima traje više od 5 dana, pacijent mora stalno posjećivati ​​medicinsku ustanovu radi praćenja stanja periferne krvi, kao i rada jetre.

Ne preporučuje se piti tablete "Next" prije davanja krvi za laboratorijska istraživanja, jer paracetamol koji se nalazi u njima može narušiti očitavanje glukoze i mokraćne kiseline u plazmi.

Za bilo kakve manifestacije akutnog gastritisa (može se dogoditi djelovanjem nesteroidnih protuupalnih lijekova) potrebno je provesti ezofagogastroduodenoskopiju, kao i darivati ​​krv radi utvrđivanja razine hemoglobina i hematokrita, donirati izmet kako bi se otkrila okultna krv.

Prije ispitivanja na 17-ketosteroide (nalaze se u krvi i urinu), trebali biste prestati uzimati lijek "Dalje" najmanje 48 sati prije ispitivanja.

Tijekom liječenja ovim lijekom, pacijent bi se trebao suzdržati od bilo kakvih aktivnosti koje zahtijevaju visoku koncentraciju pažnje, kao i brze reakcije (fizičke i mentalne).

Unos alkohola je kontraindiciran dok uzimate lijek "Dalje".

Lijek "Dalje": cijena

Ovisno o broju tableta u jednom pakiranju, kao i regiji prodaje, lijek može imati cijenu od 85 rubalja do 375 rubalja. Prosječna cijena ovog lijeka u Moskvi i moskovskoj regiji iznosi 150 rubalja.

Lijek "Dalje": recenzije

Ako se obratite tematskim stranicama i forumima, možete pročitati puno pozitivnih recenzija o ovom lijeku. Dobila je i dobre kritike od samih liječnika. Ako se pravilno uzima u skladu s uputama, "Dalje" će vam pomoći protiv boli.

Za 7 dana spasio me od zubobolje! Kupujem ga i kad je potrebno eliminirati grčeve tijekom menstruacije, jako dobro pomaže. Dragi korisnici, samo ne zaboravite pročitati upute i obavezno se posavjetujte s liječnikom ako imate bilo kakve kronične bolesti.

Želio bih ostaviti svoje komentare na lijek "Dalje". Odličan lijek! Zub je jako bolovao, a prije odlaska stomatologu trebalo je pričekati nekoliko dana. Pilule su me brzo oslobodile akutne boli, barem sam mogao raditi i mirno se odmarati.

Malo sam se bojao kupiti ovaj lijek, njegov je sastav prilično toksičan, a popis nuspojava vrlo je opsežan. Ali, nakon što sam pročitao recenzije o njemu, uvjerio sam se da se s pravim prijemom zapravo ne treba bojati. Dalje je stvarno pomoglo. U slučaju glavobolje, djeluje čak i na "5+".

Sljedeće filmom obložene tablete 400 mg + 200 mg 20 kom.

Izgled proizvoda može varirati ?

Dostupno za dostavu

Oblik izdavanja: tablete

Istječe u: 01.04.2021

Šifra proizvoda: 170006715

Upute za korištenje

Latinsko ime

Djelatna tvar

Obrazac za puštanje

filmom obložene tablete

Vlasnik / registrator

Međunarodna klasifikacija bolesti (ICD-10)

Farmakološka skupina

NSAID u kombinaciji sa antipiretskim analgetikom

farmakološki učinak

Kombinirani lijek, ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke.

Paracetamol - ne-opojni analgetik, ima antipiretske i analgetske učinke zbog blokade COX u središnjem živčanom sustavu i učinak na centre boli i termoregulacije.

Ibuprofen - NSAID, ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke povezane s neselektivnim suzbijanjem COX aktivnosti, koji regulira sintezu prostaglandina.

Komponente lijeka utječu i na središnji i na periferni mehanizam stvaranja boli. Ciljano, komplementarno djelovanje dviju komponenti ima brz terapeutski učinak i izražen analgetski učinak.

farmakokinetika

Apsorpcija - visoka, Cmaksimum je 5-20 μg / ml, Tmaksimum - 0,5-2 sata; vezanje na proteine ​​u plazmi - 15%. Prodire u BBB.

Metabolizira se u jetri, uz stvaranje aktivnih i neaktivnih metabolita.

T1/2 - 1-4 sata. Uglavnom se izlučuju putem bubrega u obliku metabolita - glukuronida i sulfata, 3% - u nepromijenjenom obliku.

Dobro se apsorbira iz probavnog trakta. Tmaksimum kada se uzima na prazan stomak - 45 minuta, kad se uzima nakon obroka - 1,5-2,5 sati. Vezanje proteina u plazmi - 90%. Koncentracija lijeka u sinovijalnoj tekućini premašuje sadržaj u plazmi.

Podvrgava se podsistemskom i post-sistemskom metabolizmu u jetri.

Ima kinetiku bifazne eliminacije, T1/2 je 2-2,5 sati. Izlučuje se putem bubrega (nepromijenjen ne više od 1%) i u manjoj mjeri - žuči.

- glavobolja (uključujući i migrenu);

- bolovi u zglobovima, sindrom boli kod upalnih i degenerativnih bolesti mišićno-koštanog sustava;

- bol s modricama, uganućima, dislokacijama, lomovima;

- sindrom posttraumatske i postoperativne boli;

- febrilna stanja (uključujući gripu i prehladu).

- preosjetljivost na komponente lijeka;

- erozivne i ulcerativne bolesti gastrointestinalnog trakta (u akutnoj fazi), gastrointestinalno krvarenje;

- teško oštećenje jetre i / ili bubrega;

- poremećaji zgrušavanja krvi (hemofilija, produženje vremena krvarenja, sklonost krvarenju, hemoragična dijateza);

- potpuna ili nepotpuna kombinacija bronhijalne astme, ponavljajuća polipoza nosa i paranazalnih sinusa i netolerancija na acetilsalicilnu kiselinu ili druge NSAID, uklj. povijest;

- stanje nakon bajtiranja koronarnih arterija;

- III tromjesečje trudnoće;

- dob djece do 12 godina.

S pažnjom: kronično zatajenje srca; virusni hepatitis, alkoholno oštećenje jetre, jetreni i / ili zatajenje bubrega umjerene i blage težine, benigna hiperbilirubinemija (Gilbertov, Dubin-Johnsonov i Rotorov sindrom), ciroza jetre s portalnom hipertenzijom, nefrotski sindrom; dijabetes melitus, periferna arterijska bolest, čir na želucu i dvanaesniku (u povijesti); gastritis, enteritis, kolitis; bronhijalna astma, bronhospazam; starija dob; trudnoća (I i II tromjesečja - upotreba je moguća samo prema uputi liječnika u slučajevima kada potencijalna korist nadmašuje mogući rizik), razdoblje dojenja (ako trebate koristiti lijek tijekom dojenja, trebate prekinuti dojenje).

Iz živčanog sustava: glavobolja, vrtoglavica, poremećaji spavanja, anksioznost, depresija.

Sa strane kardiovaskularnog sustava: tahikardija, povišen krvni tlak, zatajenje srca.

Iz dišnog sustava: kratkoća daha, bronhospazam.

Iz probavnog sustava: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, žgaravica, gubitak apetita, proljev ili zatvor, nadutost, ulceracija sluznice zgloba, aftozni stomatitis, pankreatitis.

Iz osjetila: oštećenje sluha, zvonjenje ili zujanje u ušima, oštećenje vida, zamagljen vid ili diplopija, suhe i nadražene oči.

Iz mokraćnog sustava: akutno zatajenje bubrega, nefrotski sindrom, poliurija, cistitis.

Alergijske reakcije: kožni osip, pruritus, alergijski rinitis, angioedem, eksudativni multiformni eritem (uključujući Stevens-Johnsonov sindrom), toksična epidermalna nekroliza (Lyell-ov sindrom).

Iz hematopoetskog sustava: anemija, trombocitopenija, trombocitopenična purpura, agranulocitoza, leukopenija, eozinofilija.

S produljenom primjenom u velikim dozama - hepatotoksično i nefrotoksično (hepatitis, intersticijski nefritis i papilarna nekroza); hemolitična anemija, aplastična anemija, methemoglobinemija, pancitopenija.

Predozirati

Simptomi: bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, uznemirenost ili letargija, pospanost, zbunjenost, tahikardija, aritmija, akutno zatajenje bubrega, metabolička acidoza, učestalost mokrenja, pireksija, glavobolja, drhtanje ili trzanje mišića; povećana aktivnost jetrenih transaminaza, produženo vrijeme protrombina. Ako sumnjate na predoziranje, odmah trebate potražiti liječničku pomoć..

Liječenje: ispiranje želuca, nakon čega slijedi imenovanje aktivnog ugljena; alkalno pijenje, prisilna diureza, simptomatska terapija.

posebne upute

Izbjegavajte istodobnu upotrebu lijeka s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol i / ili NSAID.

Kada se lijek koristi dulje od 5-7 dana, potrebno je pratiti parametre periferne krvi i funkcionalno stanje jetre.

Paracetamol iskrivljava rezultate laboratorijskih ispitivanja glukoze i mokraćne kiseline u krvnoj plazmi.

Kada se pojave simptomi gastropatije NSAID-a, prikazano je pažljivo praćenje, uključujući ezofagogastroduodenoskopiju, krvni test s određivanjem hemoglobina i hematokrita, test okultne krvi u fekalu.

Ako je potrebno odrediti 17-ketosteroide, lijek treba prekinuti 48 sati prije ispitivanja..

Tijekom uzimanja lijeka, pacijenti se trebaju suzdržati od svih vrsta aktivnosti koje zahtijevaju pojačanu pažnju, brze mentalne i motoričke reakcije..

Tijekom razdoblja liječenja ne preporučuje se konzumiranje pića koja sadrže alkohol..

Dalje - upute za uporabu, analozi, obrasci za pregled i otpuštanje (tablete za anesteziju) lijeka za liječenje boli, neuralgije i smanjenja temperature kod odraslih, djece i trudnoće. Interakcija s alkoholom

U ovom članku možete pročitati upute za uporabu lijeka Next. Prikazani su pregledi posjetitelja stranice - potrošača ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika specijalista o uporabi Neksta u njihovoj praksi. Veliki je zahtjev aktivno dodavati svoje kritike o anestetičkom lijeku: je li lijek pomogao ili nije pomogao da se riješi bolesti, koje su komplikacije i nuspojave primijećene, a što proizvođač možda nije naveo u napomeni. Analozi Neksta u prisutnosti dostupnih strukturnih analoga. Koristite za liječenje boli, neuralgije i groznice kod odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Interakcija lijeka s alkoholom.

Slijedi kombinirani lijek koji ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke.

Paracetamol - ne-opojni analgetik, ima antipiretske i analgetske učinke zbog blokade ciklooksigenaze u središnjem živčanom sustavu i učinak na centre boli i termoregulacije.

Ibuprofen je nesteroidno protuupalno sredstvo koje ima analgetske, protuupalne i antipiretske učinke povezane s neselektivnim suzbijanjem aktivnosti ciklooksigenaze, a koje regulira sintezu prostaglandina.

Komponente lijeka utječu i na središnji i na periferni mehanizam stvaranja boli. Ciljano, komplementarno djelovanje dviju komponenti ima brz terapeutski učinak i izražen analgetski učinak.

Sastav

Ibuprofen + paracetamol + pomoćne tvari.

farmakokinetika

Apsorpcija je velika. Prodire kroz krvno-moždanu barijeru. Metabolizira se u jetri, uz stvaranje aktivnih i neaktivnih metabolita. Bubrezi se pretežno izlučuju u obliku metabolita - glukuronida i sulfata, 3% - u nepromijenjenom obliku.

Dobro se apsorbira iz probavnog trakta. Veza s proteinima plazme je 90%. Koncentracija lijeka u sinovijalnoj tekućini premašuje sadržaj u plazmi. Podvrgava se podsistemskom i post-sistemskom metabolizmu u jetri. Izlučuje se bubrezima (ne više od 1% u nepromijenjenoj formi) i, u manjoj mjeri, žuči.

indikacije

 • glavobolja (uključujući migrenu);
 • zubobolja;
 • algodismenoreja (bolna menstruacija);
 • neuralgija;
 • mialgija;
 • bol u leđima;
 • bol u zglobovima, sindrom boli u upalnim i degenerativnim bolestima mišićno-koštanog sustava;
 • bol s modricama, uganućima, dislokacijama, lomovima;
 • sindrom post-traumatske i postoperativne boli;
 • groznična stanja (uključujući gripu i prehladu).

Obrasci za izdavanje

Filmsko obložene tablete.

Upute za uporabu i režim doziranja

Unutra, nakon jela.

Odrasli: 1 tableta 3 puta dnevno. Maksimalna dnevna doza je 3 tablete.

Djeca starija od 12 godina (tjelesna težina preko 40 kg): 1 tableta 2 puta dnevno.

Trajanje liječenja nije više od 3 dana kao antipiretsko sredstvo i ne više od 5 dana kao anestetik. Nastavak liječenja lijekovima moguć je samo nakon savjetovanja s liječnikom..

Nuspojava

 • glavobolja;
 • vrtoglavica;
 • poremećaji spavanja;
 • anksioznost;
 • depresija;
 • tahikardija;
 • povišeni krvni tlak;
 • zastoj srca;
 • dispneja;
 • bronhospazam;
 • bol u trbuhu;
 • mučnina, povraćanje;
 • žgaravica;
 • smanjeni apetit;
 • proljev;
 • zatvor;
 • nadutost;
 • aftozni stomatitis;
 • pankreatitisa;
 • oštećenje sluha;
 • zvonjava ili zujanje u ušima;
 • oštećenje vida;
 • zamagljen vid ili diplopija;
 • suhe i nadražene oči;
 • akutno zatajenje bubrega;
 • nefrotski sindrom;
 • cistitis;
 • kožni osip;
 • svrbež kože;
 • alergijski rinitis;
 • angioneurotski edem;
 • multiuda eksudativnog eritema (uključujući Stevens-Johnsonov sindrom);
 • toksična epidermalna nekroliza (Lyell-ov sindrom);
 • anemija, trombocitopenija, trombocitopenična purpura, agranulocitoza, leukopenija, eozinofilija;
 • hemolitička anemija;
 • aplastična anemija;
 • methemoglobinemia;
 • pancitopenija.

kontraindikacije

 • preosjetljivost na komponente lijeka;
 • erozivne i ulcerativne bolesti gastrointestinalnog trakta (u akutnoj fazi), gastrointestinalno krvarenje;
 • teška oštećenja jetre i / ili bubrega;
 • poremećaji zgrušavanja krvi (hemofilija, produljeno vrijeme krvarenja, tendencija krvarenja, hemoragična dijateza);
 • potpuna ili nepotpuna kombinacija bronhijalne astme, ponavljajuća polipoza nosa i paranazalnih sinusa i netolerancija na acetilsalicilnu kiselinu ili druge nesteroidne protuupalne lijekove, uklj. povijest;
 • stanje nakon zaobilaženja koronarnih arterija;
 • potvrđena hiperkalemija;
 • nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
 • trudnoća (3. tromjesečje);
 • djeca mlađa od 12 godina.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Ako je potrebno koristiti lijek u 1. i 2. tromjesečju trudnoće, treba biti oprezan - upotreba je moguća samo prema uputama liječnika u slučajevima kada potencijalna korist nadmašuje mogući rizik. Primjena lijeka u 3. tromjesečju trudnoće kontraindicirana je.

Tijekom dojenja, ako je potrebno, uzimanje lijeka treba prekinuti dojenje.

Primjena kod djece

Kontraindicirano kod djece mlađe od 12 godina.

posebne upute

Izbjegavajte istodobnu upotrebu lijeka s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol i / ili nesteroidne protuupalne lijekove.

Kada se lijek koristi dulje od 5-7 dana, potrebno je pratiti parametre periferne krvi i funkcionalno stanje jetre.

Paracetamol iskrivljava rezultate laboratorijskih ispitivanja glukoze i mokraćne kiseline u krvnoj plazmi.

Kada se pojave simptomi gastropatije NSAID-a, prikazano je pažljivo praćenje, uključujući ezofagogastroduodenoskopiju, krvni test s određivanjem hemoglobina i hematokrita, test okultne krvi u fekalu.

Ako je potrebno, određivanje 17-ketosteroida Next treba otkazati 48 sati prije ispitivanja.

Tijekom uzimanja lijeka, pacijenti se trebaju suzdržati od svih vrsta aktivnosti koje zahtijevaju pojačanu pažnju, brze mentalne i motoričke reakcije..

Tijekom razdoblja liječenja ne preporučuje se uzimanje alkohola i alkoholnih pića.

Interakcije s lijekovima

Induktori mikrosomske oksidacije u jetri (fenitoin, etanol, barbiturati, flumecinol, rifampicin, fenilbutazon, triciklički antidepresivi) povećavaju proizvodnju hidroksiliranih aktivnih metabolita, što omogućava razvoj teške intoksikacije u slučaju predoziranja.

Inhibitori mikrosomske oksidacije (uključujući cimetidin) smanjuju rizik od hepatotoksičnih učinaka.

Mijelotoksični lijekovi povećavaju manifestacije hematotoksičnosti lijeka.

Kombinacija ibuprofena s etanolom (alkoholom), glukokortikosteroidima povećava rizik od eroznih i ulceroznih lezija gastrointestinalnog trakta.

Istodobna primjena paracetamola s etanolom povećava rizik od akutnog pankreatitisa.

Paracetamol i ibuprofen pojačavaju učinak indirektnih antikoagulansa i smanjuju učinkovitost urikozurnih lijekova.

Dugotrajna primjena barbiturata smanjuje učinkovitost paracetamola. Diflunisal povećava koncentraciju paracetamola u plazmi za 50%, što povećava rizik od hepatotoksičnosti.

Ibuprofen smanjuje hipotenzivno djelovanje vazodilatatora, natriuretika i diuretika - furosemida i hidroklorotiazida.

Antacidi i kolestiramin smanjuju apsorpciju ibuprofena.

Ibuprofen pojačava učinak oralnih hipoglikemijskih sredstava i inzulina.

Ibuprofen povećava razinu digoksina, litija i metotreksata u krvi.

Kada se primjenjuje istodobno s acetilsalicilnom kiselinom, ibuprofen smanjuje njegov protuupalni i antiagregacijski učinak.

Cefamandol, cefaperazon, cefotetan, valprojska kiselina, plicamicin povećavaju učestalost hipoprotrombinemije.

Analozi lijeka Dalje

Strukturni analozi za aktivnu tvar: